Els Van Hoof

Federaal parlementslid, Gemeenteraadslid in Leuven

Els Van Hoof is federaal parlementslid voor cd&v.

Els is een pragmatische politica die sociale rechtvaardigheid in de wereld en gelijke behandeling van man en vrouw en van jong en oud hoog in haar vaandel draagt. Ze is ook bijzonder begaan met verslavingsproblematiek en ethiek in de gezondheidszorg. Als voorzitter van de Commissie Buitenlandse Betrekkingen in de Kamer buigt ze zich over de verschuiving van machtsverhoudingen, die nooit ten nadele van mensenrechten, rechtstaat of democratie mogen gaan. Als moeder van twee jongvolwassen dochters weet ze hoe uitdagend de combinatie tussen werk en privéleven kan zijn. Toch geniet ze er volop van om samen met haar gezin qualitytime door te brengen.

Artikels van Els

Hospitalisatieverzekering dekt verplicht kosten na suïcidepoging

Het wetsvoorstel van cd&v-Kamerlid Els Van Hoof dat verplicht dat elke hospitalisatieverzekering de kosten na een suïcidepoging dekt, is goedgekeurd door de Commissie Economie. Vandaag is het zo dat wie in het ziekenhuis belandt na een zelfmoordpoging, zelf moet opdraaien voor de volledige ziekenhuiskosten. De verzekeraar komt in dat geval niet tussen. Daarnaast wordt het voor verzekeraars verboden om bijpremies aan te rekenen of klanten uit te sluiten van bepaalde kosten voor hospitalisaties.

‘Wat is er in godsnaam mis met twee wettelijke papa’s?’

‘Willen we het krijgen van een biologisch kind niet beperken tot een mogelijkheid voor de happy few, dan moeten we zelf werk maken gelijk speelveld en een gedegen een juridische basis voor altruïstisch draagmoederschap’, aldus cd&v-volksvertegenwoordigers Els Van Hoof en Orry Van de Wauwer.

Gratis anticonceptie en abortus tot maximaal week 14

Cd&v wil maximaal investeren in de bescherming en omkadering van (kwetsbare) vrouwen op vlak van ongewenste zwangerschappen en abortus. Dit houdt onder meer in dat de partij pleit voor gratis anticonceptie, het behoud van een bedenktijd van 48 uur in geval van de wens tot abortus en voldoende psychosociale begeleiding en nazorg.