Annelies Verlinden

Federaal Minister van Binnenlandse Zaken en van Institutionele Hervormingen

Annelies Verlinden is minister van Binnenlandse Zaken en van Institutionele Hervormingen.

Ze werd op 05/09/1978 geboren te Merksem.

In 2001 studeerde ze af als Master in de rechten aan de Katholieke Universiteit van Leuven. Daarna behaalde ze ook een diploma in het Europees recht aan de Université Catholique de Louvain.

Na haar studies ging ze aan de slag bij het advocatenkantoor DLA Piper in België als Partner Public & Administrative Law. Sinds 2014 is zij Co-Country Managing Partner in datzelfde advocatenkantoor.

Doorheen de jaren specialiseerde ze zich in het administratief recht. Tevens bouwde ze een bijzondere expertise op inzake milieurecht (zoals hernieuwbare energie, in het bijzonder windenergie), ruimtelijke ordening, gemeenterecht en publiek recht in het algemeen. 

Annelies was ook ondervoorzitter van de Jong CD&V tussen 2005 en 2009 en gemeenteraadslid in haar thuisbasis Schoten tussen 2003 en 2012.

Artikels van Annelies

Minister Annelies Verlinden versterkt de noodcentrales

De versterking van de noodcentrales 112 en van de communicatie- en informatiecentra van de politie (101) is al van bij het aantreden van minister Annelies Verlinden (Binnenlandse Zaken) een prioriteit. Deze dienstverlening aan de burger moet immers steeds snel en optimaal verlopen. De federale regering maakte op vraag van de minister de nodige financiële middelen vrij om de noodcentrales te versterken. Een actieplan dat werd opgesteld om de tekorten weg te werken, kan nu worden uitgevoerd.