Wouter Beke

Federaal parlementslid, Burgemeester van Leopoldsburg

Studies en persoonlijk leven

Wouter werd op 9 augustus 1974 geboren in Lommel. Zijn middelbare studies deed hij aan de O.L.V.- Visitatie te Leopoldsburg. Na zijn humaniora trok hij naar Leuven om er aan de KULeuven politieke en sociale wetenschappen te gaan studeren alwaar hij in 1996 zijn licentiaat in de politieke wetenschappen behaalde.

Na zijn studies is hij aan de Leuvense Universiteit zeven jaar verbonden geweest als onderzoeker. Tijdens zijn assistentenjob aan de KULeuven studeerde Wouter aan de VUB de Gespecialiseerde Studie van het Sociaal Recht waar hij in 1998 zijn diploma behaalde om uiteindelijk aan zijn alma mater af te studeren als doctor in de Sociale Wetenschappen (2004).

"In 1999 trouwde Wouter met Leen Desmyter en in 2004 werd hij voor de eerste keer vader van een zoon, Warre, 2 jaar later van een dochter Mine en in 2011 voor een derde keer vader van dochter Nette."

In 2004 zette Wouter zijn eerste stappen binnen de actieve politiek en werd schepen van Sociale Zaken in Leopoldsburg en Senator als opvolger van Stefaan De Clerck. Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2006 werd Wouter als lijsttrekker verkozen, wat resulteerde in een mandaat als 1ste schepen en schepen van Financiƫn, Ruimtelijke Ordening en Onderwijs.

In 2019 werd Wouter Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin.