Vlaams regeerakkoord voorgesteld

Publicatiedatum

Auteur

Jan Vanderhoeven

Deel dit artikel

Maandag stelden de regeringsonderhandelaars het nieuwe, ambitieuze Vlaamse regeerakkoord voor. Voor Cd&v schreven onderhandelaars Wouter Beke en Hilde Crevits, samen met al onze Vlaamse parlementsleden, aan een verhaal op mensenmaat met een duidelijke oranje draad: een beleid dicht bij de mensen.

We danken alle CD&V-parlementsleden van de Vlaamse fractie , onze hoofdonderhandelaars en alle medewerkers uitdrukkelijk voor hun harde werk en hun bijdrage aan het slagen van dit regeerakkoord.  Het resultaat is een regeerakkoord waarin mensen centraal staan, dat een beleid dichtbij de mensen mogelijk maakt.

Een job voor elke Vlaming, een jobbonus waardoor de laagste inkomens meer zullen verdienen, flexibele kinderopvang, betaalbare rusthuizen, meer kinderverzorgsters in het kleuteronderwijs, een Taalturbo voor elk kind, 25.000 nieuwe of vernieuwde sociale woningen en enkele duizenden kilometer veilige fietspaden. Het zijn maar enkele van de CD&V-prioriteiten van het nieuwe, ambitieuze Vlaams Regeerakkoord. Met concrete, gerichte maatregelen brengt de nieuwe Vlaamse Regering Vlaanderen dicht bij de mensen.

Het Vlaams Regeerakkoord is een verhaal op mensenmaat met een duidelijke ‘oranje draad’. Een verhaal waar elke Vlaming beter van wordt. Een verhaal van investeren in de samenleving, in samenwerking en innovatie, in bescherming. Een verhaal dat elke Vlaming kansen geeft om boven zichzelf uit te stijgen maar ook de verantwoordelijkheid om die kansen te grijpen.

Bekijk de integrale tekst van het regeerakkoord 2019-2024

Nieuws

Cd&v wil af van verplichte ziektepensioen voor statutaire ambtenaren

Het ziektepensioen voor statutaire ambtenaren moet omgevormd worden zodat het dichter bij het ziektepensioen voor werknemers ligt. Kamerlid Nahima Lanjri (cd&v) dient een voorstel in voor een hervorming van het ziektepensioen voor statutaire ambtenaren.

Franky Demon maakt nationaal toegangsverbod mogelijk voor recreatiedomeinen

Kamerlid Franky Demon dient een wetsvoorstel in dat de veiligheid in recreatiedomeinen regelt. Hiermee wordt het mogelijk om een nationaal toegangsverbod voor recreatiedomeinen op te leggen aan relschoppers. Hij spiegelt daarvoor zijn wet aan de voetbalwet die nationale toegangsverboden tot voetbalstadions mogelijk maakt.

Vlaams minister Dalle versterkt verenigingen waar armen het woord nemen

De 58 erkende verenigingen waar mensen in armoede het woord nemen, zien hun werkingsmiddelen met zo’n 20 % stijgen. Dat heeft Vlaams minister van Armoedebestrijding Benjamin Dalle beslist. Voor de meeste verenigingen gaat het om een stijging van 59.566,28 naar 71.260 euro.