Tinne Rombouts

Vlaams parlementslid, Gemeenteraadslid in Hoogstraten

Ik ben Tinne Rombouts, Vlaams volksvertegenwoordiger én mama van Lore en Kato.

Mijn politiek engagement startte in 2004 als 24-jarige in het Vlaams parlement en komt voort uit een oprecht sociaal engagement voor anderen. Op  Vlaams niveau zetel ik de commissie Leefmilieu, Natuur, Ruimtelijke Ordening en Energie, de commissie Landbouw en volg ik de jeugddossiers op in de commissie Cultuur. 

Mijn drive? Vlaanderen! De overheid maakt keuzes met impact op vele vlakken in ons leven. Hoe kan een regio zich ontwikkelen? Hoe moeten we de landbouw organiseren? Hoe bieden we onze kinderen en jongeren ruimte voor ontwikkeling? Hoe kunnen we mens en natuur verbinden, bedrijven kansen bieden en open ruimte respecteren? Dat zijn mijn vraagstukken. 

Mijn passie? Paardrijden!  Het is voor mij inspanning, ontspanning en plezier. Net als het plezier dat ik beleef als we met ons gezin erop uit trekken. De samenwerking tussen ruiter en paard inspireert me ook in mijn samenwerking met anderen.

Artikels van Tinne

Cd&v komt met masterplan om jeugdlokalen in Vlaanderen te verbeteren

Vlaams parlementslid Tinne Rombouts komt met een masterplan voor meer en kwalitatievere jeugdlokalen in Vlaanderen. Zij wil dat er een aanspreekpunt komt voor jeugdverenigingen in élke gemeente en bovenlokaal, om jeugdverenigingen bijvoorbeeld bij te staan bij energiezuinige verbouwingen. “Verouderde lokalen en gebrek aan middelen bezorgen jeugdverenigingen steeds meer kopzorgen. Creatieve oplossingen zijn daarom nodig”, zegt Rombouts.

Europese Natuurherstelwet is buitenproportioneel

“De sociale en economische impact van de Europese Natuurherstelwet is buitenproportioneel in verhouding tot de natuurwinsten”, zei Tinne Rombouts deze week.