Onze jonge politici vertellen

Publicatiedatum

Auteur

Jan Vanderhoeven

Deel dit artikel

De lokale verkiezingen zijn al een tijdje achter de rug maar voor vele verkozenen begint het nu echt spannend te worden. De eedaflegging is voorbij en het harde werk staat voor de deur. Ook heel wat jongeren werden verkozen om hun stem te laten horen als gemeenteraadslid, schepenen of burgemeester

Het is nu aan hen om zich te bewijzen. Aan hun inzet, passie en gedrevenheid zal het alvast niet liggen. Dit hebben ze al bewezen tijdens het voeren van hun campagne. Hoe ervaren onze jonge verkozenen hun (eerste) stappen in de politiek? Lees hier de boeiende verhalen van onze jongeren:

Je een allereerste keer verkiesbaar stellen is zeker een speciale gebeurtenis. Voor onze jongeren Jan, Lore, Nicky en Sven waren de positieve resultaten van de verkiezingen na een zware periode de kers op de taart. Hun toekomstplannen kom je hier te weten.

Voor de Antwerpse Sam en Maaike was het niet de eerste keer dat ze meededen aan de lokale verkiezingen. Toch beleefden zij de campagne ook als een stresserende maar waardevolle periode. Kom hier meer te weten over hun ervaringen en de uitdagingen die ze tegemoet gaan.

Ook voor Axel en Sofie was het de eerste keer prijs. Zij zetelen vanaf dit jaar voor het eerst in hun gemeenteraad. Wat hun plannen zijn en hoe ze er zijn geraakt lees je hier.

Ten slotte zijn er Kristof, Gilles, Maaike, Thomas en Jelle. Zij mogen met trots de burgemeesterssjerp dragen na geweldige resultaten tijdens de gemeenteraadsverkiezingen. Wil je weten wat hun mandaat allemaal voor hen in petto heeft? Je leest het hier!

Nieuws

Cd&v wil af van verplichte ziektepensioen voor statutaire ambtenaren

Het ziektepensioen voor statutaire ambtenaren moet omgevormd worden zodat het dichter bij het ziektepensioen voor werknemers ligt. Kamerlid Nahima Lanjri (cd&v) dient een voorstel in voor een hervorming van het ziektepensioen voor statutaire ambtenaren.

Betaalbare woningen voor werkende starters

Er heerst een wooncrisis in Vlaanderen. Jonge werkende gezinnen kunnen geen woning meer veroorloven. We moeten meer en sneller sociale woningen bouwen, zegt Vlaams parlementslid Vera Jans. Zo zetten we de huizenmarkt in beweging en daalt de prijs van starterswoningen.

Nog geen langetermijnoplossing voor lerarentekort

“In februari dit jaar gaf ik samen met cd&v een aanzet voor een lerarenloopbaanpact, een plan om op lange termijn de lerarenloopbaan aantrekkelijker te maken en zo het lerarentekort te helpen oplossen. Vandaag worden er met dit nieuwe decreet een aantal belangrijke stappen gezet. Maar we zijn er nog niet. Ik blijf op mijn honger zitten, er is onverminderd nood aan een langetermijnvisie en -aanpak”, zegt Vlaams parlementslid Loes Vandromme (cd&v).