Onze jonge politici vertellen

Publicatiedatum

Auteur

Jan Vanderhoeven

Deel dit artikel

De lokale verkiezingen zijn al een tijdje achter de rug maar voor vele verkozenen begint het nu echt spannend te worden. De eedaflegging is voorbij en het harde werk staat voor de deur. Ook heel wat jongeren werden verkozen om hun stem te laten horen als gemeenteraadslid, schepenen of burgemeester

Het is nu aan hen om zich te bewijzen. Aan hun inzet, passie en gedrevenheid zal het alvast niet liggen. Dit hebben ze al bewezen tijdens het voeren van hun campagne. Hoe ervaren onze jonge verkozenen hun (eerste) stappen in de politiek? Lees hier de boeiende verhalen van onze jongeren:

Je een allereerste keer verkiesbaar stellen is zeker een speciale gebeurtenis. Voor onze jongeren Jan, Lore, Nicky en Sven waren de positieve resultaten van de verkiezingen na een zware periode de kers op de taart. Hun toekomstplannen kom je hier te weten.

Voor de Antwerpse Sam en Maaike was het niet de eerste keer dat ze meededen aan de lokale verkiezingen. Toch beleefden zij de campagne ook als een stresserende maar waardevolle periode. Kom hier meer te weten over hun ervaringen en de uitdagingen die ze tegemoet gaan.

Ook voor Axel en Sofie was het de eerste keer prijs. Zij zetelen vanaf dit jaar voor het eerst in hun gemeenteraad. Wat hun plannen zijn en hoe ze er zijn geraakt lees je hier.

Ten slotte zijn er Kristof, Gilles, Maaike, Thomas en Jelle. Zij mogen met trots de burgemeesterssjerp dragen na geweldige resultaten tijdens de gemeenteraadsverkiezingen. Wil je weten wat hun mandaat allemaal voor hen in petto heeft? Je leest het hier!

Nieuws

Cd&v wil ‘koerspact’ met elke gemeente om toekomst wielersport te verzekeren

De start van het wielerseizoen komt eraan; een fantastische periode waar zowat heel Vlaanderen reikhalzend naar uitkijkt. Maar er zijn zorgen over de toekomst van de wielersport.

Vlaams minister Crevits investeert 2 miljoen euro in mentale gezondheidszorg voor aanstaande en jonge moeders

Jonge moeders worden geconfronteerd met grote veranderingen en aanpassingen die niet altijd eenvoudig zijn. Eén op de vijf vrouwen ervaart in de perinatale periode mentale gezondheidsproblemen.

Oppositie weigert wet te stemmen die zorgt voor meer terugkeer

Vandaag staan 4 wetsontwerpen van Staatssecretaris voor asiel en migratie, Nicole de Moor, op de agenda van de plenaire zitting van het parlement om gestemd worden. Die zijn hervormingen die noodzakelijk zijn om tot een gecontroleerd en rechtvaardig migratiemodel te komen, niet in het minst om meer terugkeer te kunnen organiseren. Alweer werd er een advies van de Raad van State gevraagd door de oppositie, terwijl dit er al is geweest en deze geen opmerkingen had.