Hilde Crevits

West-Vlaanderen | Vlaams Parlement

Wie ben je?

Ik ben Hilde Crevits, Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid, Gezin en Visserij. Ondertussen al bijna 17 jaar fiere verdediger van de West-Vlaamse belangen in de Vlaamse regering. Geboren en getogen in Torhout, getrouwd met Kris en gelukkige bewoner van een kangoeroewoning met onze ouders en schoonouders. Trotse mama van 4 (schoon)kinderen en intussen ook oma van twee prachtige kleinkinderen. Tussen het werk en tijd voor mijn familie door, maak ik vooral tijd vrij voor sport. Lopen, fietsen, zwemmen, wandelen… de ultieme ontspanning en goed voor het fysiek én mentale welzijn!

Waarom ben je kandidaat op 9 juni?

Ik heb een groot hart voor Vlaanderen. Het is belangrijk dat we in Vlaanderen instaan voor een goed leven voor iedereen, van jong tot oud. Zowel in de stad als op het platteland. Met een betaalbare gezondheidszorg, betaalbare woningen en sterk onderwijs.

Wat is je favoriete plekje in onze provincie?

Er zijn veel mooie plekjes in West-Vlaanderen. Maar als ik moet kiezen, dan kies ik voor onze prachtige Noordzee, op fietsafstand van Torhout. De ideale plek om lange wandelingen te maken en daarna te bekomen bij een heerlijke pot mosselen met frietjes en een lekker glaasje Belgische bubbels.

Uw lijsttrekkers