Peter Van Rompuy

Lijsttrekker Vlaams Parlement

Waarom ben je kandidaat op 9 juni?

In deze onrustige tijden, willen we geen extreme avonturen. Niet op links en niet op rechts. Voor een vastberaden centrum kan u op mij rekenen.

Wie ben je?

Als vader van drie besef ik dat werk en gezin combineren niet eenvoudig is. In het parlement heb ik hard gestreden voor meer kinderopvang en -bijslag. We investeren volop in zorg voor jong én oud, zonder de belastingen te verhogen en zonder facturen door te schuiven.
Degelijk parlementair werk vertrekt voor mij vanuit een grondige kennis van zaken. Dat levert niet veel likes op, maar het levert de Vlamingen zelf wel meer zekerheid op.
Niemand wint bij extreme avonturen. Respect voor elkaar, hard werken en zorg voor het gezin. Dat zijn de waarden die mij drijven. Daarvoor kan u op mij rekenen.

Wat is je favoriete plek in onze provincie?

Restaurant 3 Fonteinen in Beersel. In dit restaurant helpt de hele familie mee. Recent hebben de kleinkinderen de geuze-stekerij van de grootvader nieuw leven ingeblazen, met de toepasselijke naam Parrain. Een lokaal ambachtelijk bier, waarvan de kunst van het brouwen van generatie op generatie is doorgeven. Een plek waar wij als gezin kunnen genieten van een kwaliteitsvolle keuken met producten van lokale landbouwers. Hier kunnen we de tijd even loslaten en tot rust komen. Net door die eenvoud steekt deze plek er voor mij bovenuit.

Uw lijsttrekkers