12.000 Vlamingen hebben recht op jobbonusPLUS voor startende zelfstandigen

Publicatiedatum

Auteur

Jan Vanderhoeven

Deel dit artikel

Vlaamse werknemers die beslissen om voltijds zelfstandige te worden en voordien minder dan 2.500 euro bruto per maand verdienden, hebben recht op een jobbonusPLUS. Dat besliste Vlaams minister van Werk Jo Brouns. De jobbonusPLUS is een premie van maximaal twee keer 600 euro per jaar voor startende ondernemers. Zo wil de Vlaamse Regering ondernemerschap in Vlaanderen stimuleren en de financiële drempel verlagen om de sprong naar het ondernemerschap te wagen.

De jobbonusPLUS is er voor ondernemers die voordien als werknemer in Vlaanderen minder dan 2.500 euro bruto per maand verdienden (bij voltijds werk) en beslissen om voltijds ondernemer te worden. Zij ontvangen maximaal twee keer een bedrag van 600 euro: een eerste keer ontvangen ze 600€ wanneer ze de overstap naar het voltijds ondernemerschap zetten en een 2de keer ontvangen ze 600€ wanneer ze een jaar na de start nog steeds actief zijn als ondernemer in hoofdberoep. Om in aanmerking te komen voor een jobbonusPLUS, moet de startende ondernemer eerst recht hebben gehad op de jobbonus als loontrekkende. Op voorstel van Vlaams minister van Werk Jo Brouns keurde de Vlaamse Regering de JobbonusPLUS goed om de drempel te verlagen voor financieel meer kwetsbare werknemers die ook de sprong naar het ondernemerschap nemen.

Vanaf vandaag worden brieven verstuurd naar alle gekende rechthebbenden voor de jobbonusPLUS.

Vlaams minister van Werk Jo Brouns:‘Vlaanderen ondersteunt haar startende ondernemers – en dat loont. Ondernemers zijn essentieel voor de economische groei en voor jobs in ons land en het zijn zij die onze meest innovatieve technieken omzetten in de praktijk. Ik twijfel er niet aan dat de jobbonusPLUS een goede aanmoediging zal zijn voor mensen die de sprong naar het ondernemerschap willen wagen.’

Nieuws

Staatssecretaris Nicole de Moor is tevreden met de doorbraak op Europese top over asiel en migratie

De Europese ministers die bevoegd zijn voor asiel en migratie zijn donderdag tot een akkoord gekomen die de toekomst van het Europees migratiebeleid zal bepalen. De afspraken die gemaakt zijn moeten zorgen voor een gecontroleerd asiel en migratiebeleid.

‘Wat is er in godsnaam mis met twee wettelijke papa’s?’

‘Willen we het krijgen van een biologisch kind niet beperken tot een mogelijkheid voor de happy few, dan moeten we zelf werk maken gelijk speelveld en een gedegen een juridische basis voor altruïstisch draagmoederschap’, aldus cd&v-volksvertegenwoordigers Els Van Hoof en Orry Van de Wauwer.

Decretale verlenging voor alle aflopende vergunningen eindelijk gestemd.

Landbouwers die hun vergunning de voorbije jaren zagen aflopen, kwamen in grote onzekerheid terecht en werden geconfronteerd met vermijdbare kosten. “Met de decretale verlenging van alle aflopende vergunningen zorgen we nu dat er voor hen een oplossing is”, zegt minister van Landbouw Jo Brouns (cd&v).