Vluchtelingencrisis, cd&v staat pal achter onze lokale mandatarissen

Publicatiedatum

Auteur

Jan Vanderhoeven

Deel dit artikel

Na een bevraging enkele maanden geleden van de CD&V burgemeesters, bleek dat zij bereid zijn opvang te organiseren voor oorlogsvluchtelingen uit Syrië. Maar, we hebben daarbij ook nood aan een visie ten gronde, aan handvatten voor het beleid de komende jaren. Dit vereist een globaal plan dat CD&V op alle niveaus – federaal, Vlaams, gemeentelijk – zal verdedigen. Dat plan is er nu, een plan met 16 punten dat onze leidraad is voor een humaan en correct vluchtelingenbeleid.

zie filmpje

Nieuws

Staatssecretaris Nicole de Moor is tevreden met de doorbraak op Europese top over asiel en migratie

De Europese ministers die bevoegd zijn voor asiel en migratie zijn donderdag tot een akkoord gekomen die de toekomst van het Europees migratiebeleid zal bepalen. De afspraken die gemaakt zijn moeten zorgen voor een gecontroleerd asiel en migratiebeleid.

‘Wat is er in godsnaam mis met twee wettelijke papa’s?’

‘Willen we het krijgen van een biologisch kind niet beperken tot een mogelijkheid voor de happy few, dan moeten we zelf werk maken gelijk speelveld en een gedegen een juridische basis voor altruïstisch draagmoederschap’, aldus cd&v-volksvertegenwoordigers Els Van Hoof en Orry Van de Wauwer.

Decretale verlenging voor alle aflopende vergunningen eindelijk gestemd.

Landbouwers die hun vergunning de voorbije jaren zagen aflopen, kwamen in grote onzekerheid terecht en werden geconfronteerd met vermijdbare kosten. “Met de decretale verlenging van alle aflopende vergunningen zorgen we nu dat er voor hen een oplossing is”, zegt minister van Landbouw Jo Brouns (cd&v).