Religieuze erediensten hebben wel een plaats op de VRT

Publicatiedatum

Auteur

Jan Vanderhoeven

Deel dit artikel

Ik ga niet akkoord met Sven Gatz, Vlaams minister van Media, die de uitzending van religieuze erediensten op de VRT wil afschaffen

Die religieuze erediensten op de VRT zijn erg populair, niet alleen bij senioren. Zelf luister ik bijvoorbeeld regelmatig naar de radiomis op zondagochtend.

Heel wat mensen kijken echt uit naar die wekelijkse uitzendingen op de VRT. Zij putten er warmte en bezinning uit. Het helpt en versterkt hen. Voor senioren die slecht te been zijn en fysiek niet meer in de mogelijkheid zijn om de eredienst bij te wonen, is dit een troostvolle oplossing.

Het is ook minder makkelijk geworden om zelf een eredienst bij te wonen. Het aantal priesters en kerken met missen immers vermindert sterk. In Brussel wordt het bijvoorbeeld steeds moeilijker om een misviering in het Nederlands te vinden.
Gelovigen moeten dan ook steeds verdere verplaatsingen maken om naar de mis te gaan, wat lang niet iedereen gegeven is. Een eredienst op tv is voor hen een uitstekend alternatief.

Ik vind dus dat de VRT moet doorgaan met het uitzenden van religieuze erediensten. Ik zal me hiervoor blijven inzetten!

Nieuws

Cd&v wil af van verplichte ziektepensioen voor statutaire ambtenaren

Het ziektepensioen voor statutaire ambtenaren moet omgevormd worden zodat het dichter bij het ziektepensioen voor werknemers ligt. Kamerlid Nahima Lanjri (cd&v) dient een voorstel in voor een hervorming van het ziektepensioen voor statutaire ambtenaren.

Betaalbare woningen voor werkende starters

Er heerst een wooncrisis in Vlaanderen. Jonge werkende gezinnen kunnen geen woning meer veroorloven. We moeten meer en sneller sociale woningen bouwen, zegt Vlaams parlementslid Vera Jans. Zo zetten we de huizenmarkt in beweging en daalt de prijs van starterswoningen.

Nog geen langetermijnoplossing voor lerarentekort

“In februari dit jaar gaf ik samen met cd&v een aanzet voor een lerarenloopbaanpact, een plan om op lange termijn de lerarenloopbaan aantrekkelijker te maken en zo het lerarentekort te helpen oplossen. Vandaag worden er met dit nieuwe decreet een aantal belangrijke stappen gezet. Maar we zijn er nog niet. Ik blijf op mijn honger zitten, er is onverminderd nood aan een langetermijnvisie en -aanpak”, zegt Vlaams parlementslid Loes Vandromme (cd&v).