Religieuze erediensten hebben wel een plaats op de VRT

Publicatiedatum

Auteur

Jan Vanderhoeven

Deel dit artikel

Ik ga niet akkoord met Sven Gatz, Vlaams minister van Media, die de uitzending van religieuze erediensten op de VRT wil afschaffen

Die religieuze erediensten op de VRT zijn erg populair, niet alleen bij senioren. Zelf luister ik bijvoorbeeld regelmatig naar de radiomis op zondagochtend.

Heel wat mensen kijken echt uit naar die wekelijkse uitzendingen op de VRT. Zij putten er warmte en bezinning uit. Het helpt en versterkt hen. Voor senioren die slecht te been zijn en fysiek niet meer in de mogelijkheid zijn om de eredienst bij te wonen, is dit een troostvolle oplossing.

Het is ook minder makkelijk geworden om zelf een eredienst bij te wonen. Het aantal priesters en kerken met missen immers vermindert sterk. In Brussel wordt het bijvoorbeeld steeds moeilijker om een misviering in het Nederlands te vinden.
Gelovigen moeten dan ook steeds verdere verplaatsingen maken om naar de mis te gaan, wat lang niet iedereen gegeven is. Een eredienst op tv is voor hen een uitstekend alternatief.

Ik vind dus dat de VRT moet doorgaan met het uitzenden van religieuze erediensten. Ik zal me hiervoor blijven inzetten!

Nieuws

Federale regering bereikt akkoord met banken voor transparantere spaarrekeningen

Minister van Financiën Vincent van Peteghem tekende vandaag, samen met staatssecretaris voor Consumentenbescherming Alexia Bertrand en minister van Economie Pierre-Yves Dermagne, een protocol met de bankensector. Dat protocol zorgt voor meer transparantie op spaarrekeningen, wat tot betere voorwaarden voor consumenten moet leiden.

Ministers Crevits en Brouns willen meer kinderopvang via bedrijven

Vlaams minister van Gezin Hilde Crevits en minister van Werk Jo Brouns willen bedrijven stimuleren om te investeren in extra kinderopvangplaatsen voor hun werknemers. Ze lanceren daartoe een oproep om bedrijven te ondersteunen die aan de slag willen met een nieuw model waarbij ze kunnen investeren in extra plaatsen voor hun medewerkers in bestaande vergunde kinderopvanginitiatieven. Op die manier kunnen ouders kiezen voor opvang in hun buurt en is de drempel om aan de slag te gaan (of te blijven) lager. 

Vrouw & Maatschappij wil een totaalverbod op deepnudes-apps

Het maken en verspreiden van deepnudes zijn een zeer verontrustende trend. Eind september getuigden enkele ’bekende Vlamingen over valse naaktbeelden die kwalijk van hen verspreid werden. Naar aanleiding van de Internationale dag tegen het geweld op vrouwen wil Vrouw & Maatschappij (V&M) , de politieke vrouwenbeweging van cd&v, het zorgwekkende probleem van deepnudes onder de aandacht brengen en oproepen tot een totaalverbod van apps en websites die dit mogelijk maken.

Ze bieden -vaak gratis- de mogelijkheid aan om een alledaagse foto of video zomaar om te vormen tot een naaktbeeld. Bovendien is zo’n app enkel ontwikkeld op basis van data van vrouwenlichamen en niet van mannenlichamen. De software is dus ontworpen om enkel vrouwelijke slachtoffers te maken. Vrouw & Maatschappij roept dan ook op tot een totaalverbod op deze apps.