Nieuwjaarsreceptie2020

Publicatiedatum

Auteur

Joachim Coens

Deel dit artikel

Tijdens onze nationale nieuwjaarsreceptie op 25 januari hieven we samen met onze leden het glas op een voorspoedig 2020. Het was de perfecte gelegenheid om samen met andere leden en onze mandatarissen gezellig bij te praten bij een goed glas.

In zijn nieuwjaarstoespraak wierp onze voorzitter Joachim Coens een blik op de toekomst en de belangrijkste thema's voor onze partij.

Herbekijk de speech

https://fb.watch/jx9Sv-d5tg/

>> Lees de volledige speech van Joachim

Bekijk de aftermovie

https://fb.watch/jx9J-5xFkt/

Herbekijk de foto's

>> Hier vind je de foto's van de nationale nieuwjaarsreceptie.

Nieuws

Staatssecretaris Nicole de Moor is tevreden met de doorbraak op Europese top over asiel en migratie

De Europese ministers die bevoegd zijn voor asiel en migratie zijn donderdag tot een akkoord gekomen die de toekomst van het Europees migratiebeleid zal bepalen. De afspraken die gemaakt zijn moeten zorgen voor een gecontroleerd asiel en migratiebeleid.

‘Wat is er in godsnaam mis met twee wettelijke papa’s?’

‘Willen we het krijgen van een biologisch kind niet beperken tot een mogelijkheid voor de happy few, dan moeten we zelf werk maken gelijk speelveld en een gedegen een juridische basis voor altruïstisch draagmoederschap’, aldus cd&v-volksvertegenwoordigers Els Van Hoof en Orry Van de Wauwer.

Decretale verlenging voor alle aflopende vergunningen eindelijk gestemd.

Landbouwers die hun vergunning de voorbije jaren zagen aflopen, kwamen in grote onzekerheid terecht en werden geconfronteerd met vermijdbare kosten. “Met de decretale verlenging van alle aflopende vergunningen zorgen we nu dat er voor hen een oplossing is”, zegt minister van Landbouw Jo Brouns (cd&v).