Meer dan 70% van de 65-plussers heeft een eerste prik gekregen!

Publicatiedatum

Auteur

Wouter Beke

Deel dit artikel

Meer dan 1 miljoen Vlamingen ouder dan 65 lieten zich al vaccineren tegen het COVID-virus. Dit maakt dat we de grens van 70% overschreden hebben, en de komende dagen zal dit alleen nog stijgen.

Het is een belangrijke mijlpaal waar we naartoe streefden, en het vormt een eerste voorwaarde voor meer perspectief. Binnen enkele dagen zal ook het 2 miljoenste vaccin in Vlaanderen geprikt worden, wat betekent dat ons vaccinatieschema snel kan gaan als we voldoende vaccins hebben. 

We moeten voorzichtig blijven, want het virus waart nog steeds rond in onze samenleving. Toch blijven we op schema om tegen 11 juli alle Vlamingen een eerste prik aan te bieden

Samen kiezen voor het vaccin is de uitweg uit deze gezondheidscrisis!

Nieuws

Cd&v wil af van verplichte ziektepensioen voor statutaire ambtenaren

Het ziektepensioen voor statutaire ambtenaren moet omgevormd worden zodat het dichter bij het ziektepensioen voor werknemers ligt. Kamerlid Nahima Lanjri (cd&v) dient een voorstel in voor een hervorming van het ziektepensioen voor statutaire ambtenaren.

Betaalbare woningen voor werkende starters

Er heerst een wooncrisis in Vlaanderen. Jonge werkende gezinnen kunnen geen woning meer veroorloven. We moeten meer en sneller sociale woningen bouwen, zegt Vlaams parlementslid Vera Jans. Zo zetten we de huizenmarkt in beweging en daalt de prijs van starterswoningen.

Nog geen langetermijnoplossing voor lerarentekort

“In februari dit jaar gaf ik samen met cd&v een aanzet voor een lerarenloopbaanpact, een plan om op lange termijn de lerarenloopbaan aantrekkelijker te maken en zo het lerarentekort te helpen oplossen. Vandaag worden er met dit nieuwe decreet een aantal belangrijke stappen gezet. Maar we zijn er nog niet. Ik blijf op mijn honger zitten, er is onverminderd nood aan een langetermijnvisie en -aanpak”, zegt Vlaams parlementslid Loes Vandromme (cd&v).