Koen Geens: lijsttrekker voor Vlaams-Brabant

Publicatiedatum

Auteur

Jan Vanderhoeven

Deel dit artikel

De verdiensten van Koen Geens op justitie zijn niet te onderschatten.  Hij zorgt ervoor dat justitie voor iedereen toegankelijker werd: door de hervorming van Pro Deo en de rolrechten aan het einde van een proces te heffen, kan iedereen zich beter verdedigen en wordt niemand uitgesloten om bij justitie aan te kloppen voor hulp. Verder zorgt hij voor een veiligere samenleving; dankzij terrorismewetten, meer slagkracht voor onderzoeks- en veiligheidsteams, hogere straffen voor zware verkeersmisdrijven en uitgebreide rechten voor slachtoffers,...Dankzij de hervorming van het huwelijks- en het erfrecht heeft Koen Geens deze wetgeving aangepast aan de moderne samenleving.

Een justitie voor iedereen

De hervorming van de pro Deo en het fiscaal voordelig maken van de rechtsbijstandsverzekering verlaagt de drempel naar justitie. Iedereen heeft recht op verdediging en niemand mag worden uitgesloten om bij justitie aan te kloppen voor hulp. Een menselijke justitie betekent dat er wordt gezorgd voor iedereen in onze samenleving. Of het nu gaat om transgenders, ouders van levenloos geboren kindjes, mensen die hun naam willen veranderen of ouderen die hun toekomst willen vastleggen, dankzij een reeks wetten en hervorming zorgt Koen Geens dat er voor iedereen een plaats is. De Rolrechten worden voortaan geheven aan het einde van het proces, lastens de verliezende partij, en niet meer aan het begin van de procedure, zodat procederen ontmoedigd werd voor degene die ze aanspande.

Een veilige samenleving
Een samenleving waar iedereen zich thuis voelt, begint bij een veilige samenleving. Er is de voorbije vier en half jaar enorm veel werk verzet op vlak van veiligheid. Drie terrorismewetten werd goedgekeurd, de aanhoudingstermijn werd verlengd van 24 tot 48 uur waardoor speurders meer tijd krijgen om een onderzoek grondig te voeren. Politie- en veiligheidsdiensten kregen meer slagkracht in bijzondere onderzoeks-en opsporingsmethoden. De verlenging van de aanhoudingstermijn naar 48 uur, het Kanaalplan, de Wapenwet, de Wet op de bijzondere opsporings- en inlichtingenmethode,...Er werd een regeling voor spijtoptanten en burgerinfiltranten uitgewerkt om onderzoeken vooruit te helpen en de rechten van slachtoffers van ‘cold cases’ werden uitgebreid. Alle weggebruikers moeten zich aan de verkeersregels houden: een veilige samenleving begint ook bij veilig verkeer en een veilige schoolomgeving. Minister Geens verhoogde de straffen voor zware verkeersmisdrijven zoals onder andere vluchtmisdrijf, rijden zonder rijbewijs of rijden onder invloed. 

Wetboeken aangepast aan de moderne samenleving
De wetgeving moet toegankelijk, kenbaar en leesbaar gemaakt worden voor iedereen. Onze moderne samenleving verdient een moderne wetgeving die aansluit bij wat mensen belangrijk vinden, en dat hun hele leven lang. Het nieuwe erfrecht en huwelijksvermogensrecht is aangepast aan de huidige samenlevingsvormen en focust op de familiale solidariteit.
Ondernemers stimuleren in een goed ondernemingsklimaat dankzij een duidelijke regelgeving met het nieuwe vennootschaps- en verenigingsrecht. Vzw’s, dokters, advocaten en landbouwers, worden allemaal ondernemers en krijgen dezelfde rechten en plichten.

Nieuws

Voer mee campagne in uw provincie!

Tijdens de laatste 2 weken van de campagne trekt onze tourbus door Vlaanderen en Brussel. Zorg dat u erbij bent en ga mee op pad met onze topkandidaten om zoveel mogelijk mensen te overtuigen om op 9 juni voor zekerheid te kiezen.

Gratis bestaat niet.

De afgelopen weken werden we in de pers om de oren geslagen met maatregelen om de koopkracht van mensen te versterken. Bij linkse partijen kwam het woord ‘gratis’ sneller over de tong gerold dan het water in de Niagara-watervallen stromen kan. Rechtse partijen hadden de mond vol van de in hun ogen heilige graal van 500 euro verschil tussen werken en niet-werken. Ze slaan beiden pijnlijk de bal mis.

cd&v wil met bijkomende investeringen de veiligheid van ons land verzekeren

Cd&v legt een plan op tafel om de internationale veiligheid van ons land te versterken. Blikvangers zijn onder meer het verhogen van het aantal beroepsmilitairen naar 40.000, de aankoop van luchtafweer, een extra fregat en bijkomende F35’s. Cd&v bundelt die voorstellen in een ‘Roadmap voor onze Belgische Defensie’, die 15 concrete punten bevat.