Karin Brouwers

Vlaams parlementslid, Senator, Gemeenteraadslid in Leuven

Karin is Vlaams volksvertegenwoordiger voor cd&v en cd&v-fractievoorzitter in de Senaat. Ze werd geboren en getogen in Leuven, in een warm nest met drie broers. Van jongs af aan was Karin actief in verschillende sportclubs en vooral bij de scouts, waar ze ook welpenleidster was.

Na haar middelbare studies Latijn-Grieks in het Heilig Hartinstituut in Heverlee ging ze rechten studeren aan de KU Leuven. EĆ©nmaal afgestudeerd in Leuven, vervolmaakte ze haar juridische opleiding met een studie Europees recht in het Franse Straatsburg. Kort daarna ging Karin aan de slag als medewerker van de Kamerfractie. De ideale manier om politieke ervaring op te doen.

In 1989 raakte Karin als jonge vrouw van 24 jaar verkozen in de Leuvense gemeenteraad en in 2001 kreeg ze een plek in het schepencollege met de bevoegdheden ruimtelijke ordening en jeugd! Zo begeleidde ze het wordingsproces van het Ruimtelijk Structuurplan Leuven. Als jeugdschepen verbeterde ze dan weer de leefbaarheid van de stad met meer aandacht voor speelstraten en -pleinen. De jeugdbewegingen kregen structurele steun voor het vernieuwen of verwerven van aangepaste lokalen.

Met een dergelijke staat van dienst lag Karins verkiezing tot Vlaams volksvertegenwoordiger in 2009 in de lijn van de verwachtingen, waar ze nu al de derde legislatuur op rij vooral actief is rond mobiliteit en media. Als eerste Vlaamse politica zette ze in februari 2023 de menopauze op de politieke agenda.

Karin is gehuwd met Luc en hun drieling dochters staan ondertussen helemaal op eigen benen.