Hogere eindejaarspremie voor 70.000 zorgmedewerkers

Publicatiedatum

Auteur

Hilde Crevits

Deel dit artikel

Vlaams minister van Welzijn en Volksgezondheid Hilde Crevits heeft samen met de sociale partners een akkoord gevonden om opnieuw een eenmalige eindejaarspremie toe te kennen aan de werknemers van de bij de private geregionaliseerde zorgsectoren. Het gaat om een eenmalige toeslag van 454,75 euro bruto voor wie voltijds werkt.

"Met deze compensatie beantwoorden we aan de vraag van de medewerkers in de private, geregionaliseerde zorgsectoren, zoals bijvoorbeeld de private woonzorgcentra. Ook zij verdienen voor hun waardevolle werk een verhoging van de eindejaarspremie.” - Vlaams minister van Welzijn en Volksgezondheid Hilde Crevits

De premie is voorzien voor zo’n 42.000 voltijdsequivalenten (VTE).

Naar schatting zullen zo’n 70.000 werknemers in o.a. de private woonzorgcentra, de multidisciplinaire begeleidingsequipes, revalidatiecentra- en ziekenhuizen, de Psychiatrische verzorgingstehuizen (PVT) en initiatieven voor beschut wonen in aanmerking komen.

Met het akkoord beantwoordt minister Crevits aan de vraag om de eindejaarspremie voor de werknemers van de Vlaams geregionaliseerde sectoren in 2023 gelijk te trekken met de federale ziekenhuizen. In de publieke geregionaliseerde sectoren (o.a. woonzorgcentra) en de andere Vlaamse zorg- en welzijnssectoren is ook al een hogere eindejaarspremie van toepassing.

Nieuws

Cd&v wil ‘koerspact’ met elke gemeente om toekomst wielersport te verzekeren

De start van het wielerseizoen komt eraan; een fantastische periode waar zowat heel Vlaanderen reikhalzend naar uitkijkt. Maar er zijn zorgen over de toekomst van de wielersport.

Vlaams minister Crevits investeert 2 miljoen euro in mentale gezondheidszorg voor aanstaande en jonge moeders

Jonge moeders worden geconfronteerd met grote veranderingen en aanpassingen die niet altijd eenvoudig zijn. Eén op de vijf vrouwen ervaart in de perinatale periode mentale gezondheidsproblemen.

Oppositie weigert wet te stemmen die zorgt voor meer terugkeer

Vandaag staan 4 wetsontwerpen van Staatssecretaris voor asiel en migratie, Nicole de Moor, op de agenda van de plenaire zitting van het parlement om gestemd worden. Die zijn hervormingen die noodzakelijk zijn om tot een gecontroleerd en rechtvaardig migratiemodel te komen, niet in het minst om meer terugkeer te kunnen organiseren. Alweer werd er een advies van de Raad van State gevraagd door de oppositie, terwijl dit er al is geweest en deze geen opmerkingen had.