Hendrik Bogaert: Lijsttrekker West-Vlaanderen 2019

Publicatiedatum

Auteur

Jan Vanderhoeven

Deel dit artikel

Hendrik Bogaert werd op 30 augustus 1968 geboren in Jabbeke, West-Vlaanderen. Hendriks politieke loopbaan startte echt in 2000 toen hij deelnam aan de gemeenteraadsverkiezingen in Jabbeke. Hendrik was actief in Jabbeke als schepen, burgemeester en vandaag als gemeenteraadslid. Sinds 2003 zetelt hij in de Kamer en op 2011 werd hij staatssecretaris voor Modernisering van de Openbare Diensten, een departement waar hij een cruciale hervorming doorvoerde door de loopbanen te baseren op prestaties ipv enkel op anciënniteit.

Hendrik gelooft sterk in een CD&V als volkspartij en een samenleving die echt one-nation is. Waar er één natie is, waar iedereen aan mee bouwt en waar iedereen een sociale en warme plek vindt.
Hendrik Bogaert is lijsttrekker voor de Kamer in West-Vlaanderen bij de federale verkiezingen op 26 mei 2019.

Nieuws

Cd&v wil af van verplichte ziektepensioen voor statutaire ambtenaren

Het ziektepensioen voor statutaire ambtenaren moet omgevormd worden zodat het dichter bij het ziektepensioen voor werknemers ligt. Kamerlid Nahima Lanjri (cd&v) dient een voorstel in voor een hervorming van het ziektepensioen voor statutaire ambtenaren.

Franky Demon maakt nationaal toegangsverbod mogelijk voor recreatiedomeinen

Kamerlid Franky Demon dient een wetsvoorstel in dat de veiligheid in recreatiedomeinen regelt. Hiermee wordt het mogelijk om een nationaal toegangsverbod voor recreatiedomeinen op te leggen aan relschoppers. Hij spiegelt daarvoor zijn wet aan de voetbalwet die nationale toegangsverboden tot voetbalstadions mogelijk maakt.

Vlaams minister Dalle versterkt verenigingen waar armen het woord nemen

De 58 erkende verenigingen waar mensen in armoede het woord nemen, zien hun werkingsmiddelen met zo’n 20 % stijgen. Dat heeft Vlaams minister van Armoedebestrijding Benjamin Dalle beslist. Voor de meeste verenigingen gaat het om een stijging van 59.566,28 naar 71.260 euro.