Federale onderhandelingen

Publicatiedatum

Auteur

Joachim Coens

Deel dit artikel

Vanmorgen herhaalde onze nieuwe voorzitter Joachim Coens het standpunt van Cd&v omtrent de federale onderhandelingen in De Ochtend op Radio 1. Hij wees er hierbij op dat het logisch zou zijn moest nu de grootste partij van Vlaanderen aan zet komen.

"Voor de stabiliteit van het land is de coördinatie tussen de Vlaamse en federale regering belangrijk. Het is dan ook belangrijk dat er gekeken wordt naar de positie van de grootste partij van Vlaanderen."

Voorzitter Joachim Coens herhaalt hiermee het standpunt dat federaal onderhandelaar Koen Geens eerder vorige week toelichtte in De Ochtend.

Lees de reacties ()

Nieuws

Staatssecretaris Nicole de Moor is tevreden met de doorbraak op Europese top over asiel en migratie

De Europese ministers die bevoegd zijn voor asiel en migratie zijn donderdag tot een akkoord gekomen die de toekomst van het Europees migratiebeleid zal bepalen. De afspraken die gemaakt zijn moeten zorgen voor een gecontroleerd asiel en migratiebeleid.

‘Wat is er in godsnaam mis met twee wettelijke papa’s?’

‘Willen we het krijgen van een biologisch kind niet beperken tot een mogelijkheid voor de happy few, dan moeten we zelf werk maken gelijk speelveld en een gedegen een juridische basis voor altruïstisch draagmoederschap’, aldus cd&v-volksvertegenwoordigers Els Van Hoof en Orry Van de Wauwer.

Decretale verlenging voor alle aflopende vergunningen eindelijk gestemd.

Landbouwers die hun vergunning de voorbije jaren zagen aflopen, kwamen in grote onzekerheid terecht en werden geconfronteerd met vermijdbare kosten. “Met de decretale verlenging van alle aflopende vergunningen zorgen we nu dat er voor hen een oplossing is”, zegt minister van Landbouw Jo Brouns (cd&v).