De sterkste volkspartij? Dat zijn wij!

Publicatiedatum

Auteur

Wouter Beke

Deel dit artikel

Zondag werd het nog eens bevestigd: CD&V is en blijft de grootste partij in de Vlaamse steden en gemeenten. In 120 gemeenten zijn we afgetekend de sterkste. 117 CD&V’ers dragen de burgemeesterssjerp. En 51 keer halen we een absolute meerderheid. Cijfers waar we fier op mogen zijn, want vergelijk het met zes jaar geleden en je zal zien dat we meer dan standhouden. Fier zijn we ook op onze 7.287 kandidaten, 300 lijsttrekkers en tienduizenden leden en sympathisanten. Het is dankzij hen dat De Weg Vooruit zo hard leefde en we zo’n mooi resultaat konden behalen. Een oprechte dankjewel om mee te kiezen én te werken aan #DEWEGVOORUIT.

De voorbije weken en maanden stapten tienduizenden mensen mee op De Weg Vooruit, naar gemeenten met een hart en naar steden die om mensen draaien. Naar een samenleving waar respect en gezond verstand zegeviert. Met menselijkheid en echte oplossingen in jouw straat, buurt, gemeente of stad. Zonder verzuring, geruzie en extremen.

De dynamiek van De Weg Vooruit was voelbaar over heel Vlaanderen. We legden meer dan 1 miljoen huisbezoeken af. Deur aan deur luisterden we naar de zorgen van de inwoners. Zorgen die we serieus nemen en waarvoor we werken aan oplossingen. Nu en in de toekomst. En daarvoor heeft de kiezer ons beloond.

In 120 gemeenten en steden blijven we met voorsprong de grootste partij. In 1/3de van alle gemeenten en steden boeken we significante winst. Brugge, Roeselare, Zele, Peer, Lommel, Wuustwezel, Buggenhout, Westerlo, Kinrooi, Halen, Riemst en vele anderen volgen de weg van respect en verbinding. Op die manier verankert onze partij zich met haar positief, verbindend verhaal nog sterker in Vlaanderen. En daar kunnen we alleen maar trots op zijn. Net als op onze provincies waar we de ruggengraat zijn van de coalities waar we inzitten.

Bovendien kleuren ook de 7 fusiegemeenten oranje. In Aalter, Lievegem, Deinze, Puurs-Sint-Amands, Pelt en Oudsbergen zetten de lijsttrekkers en hun team stuk voor stuk schitterende resultaten neer.

Het stimuleert ons om verder te werken en de komende maanden niet te stoppen om deur na deur mensen te overtuigen van een positief en verbindend verhaal. Een verhaal dat gebaseerd is op respect, fatsoen en gezond verstand. Daar gaan we voor!

"Ik ben een fiere voorzitter. Onze lijsttrekkers en lokale ploegen hebben zeer sterk werk geleverd. We hebben een club van straffe verbindende leiders die op bijzonder veel plekken opnieuw meer dan een verschil hebben gemaakt."
Wouter Beke - voorzitter CD&V

Nieuws

Staatssecretaris Nicole de Moor is tevreden met de doorbraak op Europese top over asiel en migratie

De Europese ministers die bevoegd zijn voor asiel en migratie zijn donderdag tot een akkoord gekomen die de toekomst van het Europees migratiebeleid zal bepalen. De afspraken die gemaakt zijn moeten zorgen voor een gecontroleerd asiel en migratiebeleid.

‘Wat is er in godsnaam mis met twee wettelijke papa’s?’

‘Willen we het krijgen van een biologisch kind niet beperken tot een mogelijkheid voor de happy few, dan moeten we zelf werk maken gelijk speelveld en een gedegen een juridische basis voor altruïstisch draagmoederschap’, aldus cd&v-volksvertegenwoordigers Els Van Hoof en Orry Van de Wauwer.

Decretale verlenging voor alle aflopende vergunningen eindelijk gestemd.

Landbouwers die hun vergunning de voorbije jaren zagen aflopen, kwamen in grote onzekerheid terecht en werden geconfronteerd met vermijdbare kosten. “Met de decretale verlenging van alle aflopende vergunningen zorgen we nu dat er voor hen een oplossing is”, zegt minister van Landbouw Jo Brouns (cd&v).