De nieuwe staatsbon van minister Vincent Van Peteghem

Publicatiedatum

Auteur

Vincent Van Peteghem

Deel dit artikel

Ons spaarboekje levert steeds minder geld. Daar wil minister Vincent Van Peteghem verandering in brengen. Want spaarders verdienen een marktconform rendement op hun hardverdiende spaargeld. Hoe? Met de Van Peteghem-bon. Een staatsbon met een unieke looptijd van 1 jaar.


Wat is een staatsbon?

Een staatsbon wordt uitgegeven door de federale overheid. Als je intekent op de staatsbon, stel je eigenlijk je geld ter beschikking van de overheid. Na een jaar krijg je dan dat bedrag terug mét extra rente er bovenop.

De minimale inleg is 100 euro. Wil je voor een hoger bedrag inleggen? Dan kan je dat voor een veelvoud doen.

Wat maakt deze staatsbon zo uniek?

Deze staatsbon heeft een unieke looptijd van 1 jaar en gelijkt zo sterk op het klassieke spaarboekje. Bovendien is de roerende voorheffing op de nieuwe staatsbon verlaagd van 30 naar 15 procent. Zo verhoogt het nettorendement, waardoor het spaarders dus meer oplevert.

Op die manier biedt minister Van Peteghem gezinnen en alleenstaanden een veilige belegging aan én stimuleert hij de banken om hun rente te verhogen. En dat is goed nieuws voor álle spaarders.

Hoe kan je intekenen?

Op zoek naar meer info over de staatsbon of wil je graag intekenen? Neem dan gauw een kijkje op de website van de Federale overheid: www.destaatsbons.be

Nieuws

Cd&v wil ‘koerspact’ met elke gemeente om toekomst wielersport te verzekeren

De start van het wielerseizoen komt eraan; een fantastische periode waar zowat heel Vlaanderen reikhalzend naar uitkijkt. Maar er zijn zorgen over de toekomst van de wielersport.

Vlaams minister Crevits investeert 2 miljoen euro in mentale gezondheidszorg voor aanstaande en jonge moeders

Jonge moeders worden geconfronteerd met grote veranderingen en aanpassingen die niet altijd eenvoudig zijn. Eén op de vijf vrouwen ervaart in de perinatale periode mentale gezondheidsproblemen.

Oppositie weigert wet te stemmen die zorgt voor meer terugkeer

Vandaag staan 4 wetsontwerpen van Staatssecretaris voor asiel en migratie, Nicole de Moor, op de agenda van de plenaire zitting van het parlement om gestemd worden. Die zijn hervormingen die noodzakelijk zijn om tot een gecontroleerd en rechtvaardig migratiemodel te komen, niet in het minst om meer terugkeer te kunnen organiseren. Alweer werd er een advies van de Raad van State gevraagd door de oppositie, terwijl dit er al is geweest en deze geen opmerkingen had.