Coens & Bouchez zetten hun informatieopdracht verder

Publicatiedatum

Auteur

Joachim Coens

Deel dit artikel

De Koning verlengt de opdracht van de informateurs tot 13 januari. Joachim Coens en Georges Bouchez zullen de komende weken hun informatieronde voor de vorming van een federale regering dus verderzetten.

"Een paars-gele regering of een paars-groene regering  zijn vandaag niet levensvatbaar. Deze combinaties zijn vandaag niet stabiel genoeg of het is te moeilijk om de partijen die nodig zijn rond de tafel te brengen. We gaan daarom op zoek naar andere formules en zullen samen met alle partijen werken aan een nieuwe startnota met een centrale as als basis.”

Voorzitter Joachim Coens riep alle partijen ook op om nu effectief mee op zoek te gaan naar oplossingen en zich constructiever op te stellen:

“De situatie is ernstig. Het is in het belang van ons land dat we nu samen, in alle sereniteit en discretie, zorgen voor echte oplossingen. De bevolking wil dat de politieke spelletjes nu achterwege blijven en verwachten van ons terecht dat we een regering vormen. We kunnen niet zaaien met gesloten vuisten, om te zaaien moet je durven uw handen openen.”

Bekijk de volledige persconferentie hier.

Nieuws

Staatssecretaris Nicole de Moor is tevreden met de doorbraak op Europese top over asiel en migratie

De Europese ministers die bevoegd zijn voor asiel en migratie zijn donderdag tot een akkoord gekomen die de toekomst van het Europees migratiebeleid zal bepalen. De afspraken die gemaakt zijn moeten zorgen voor een gecontroleerd asiel en migratiebeleid.

‘Wat is er in godsnaam mis met twee wettelijke papa’s?’

‘Willen we het krijgen van een biologisch kind niet beperken tot een mogelijkheid voor de happy few, dan moeten we zelf werk maken gelijk speelveld en een gedegen een juridische basis voor altruïstisch draagmoederschap’, aldus cd&v-volksvertegenwoordigers Els Van Hoof en Orry Van de Wauwer.

Decretale verlenging voor alle aflopende vergunningen eindelijk gestemd.

Landbouwers die hun vergunning de voorbije jaren zagen aflopen, kwamen in grote onzekerheid terecht en werden geconfronteerd met vermijdbare kosten. “Met de decretale verlenging van alle aflopende vergunningen zorgen we nu dat er voor hen een oplossing is”, zegt minister van Landbouw Jo Brouns (cd&v).