Cd&v stelt Vlaamse ministers voor

Publicatiedatum

Auteur

Jan Vanderhoeven

Deel dit artikel

Na het sluiten van een Vlaams regeerakkoord, en de goedkeuring ervan door een ledencongres, is vandaag ook gesproken over de verdeling van de ministers en de bevoegdheden die zij zullen uitoefenen.

CD&V krijgt drie ministers. Er is ook beslist welke mensen deze verantwoordelijkheid zullen opnemen: 

  • Hilde Crevits, wordt opnieuw viceminister-president. Zij zal ook de bevoegdheden van Werk, Economie, Innovatie, Sociale Economie en Landbouw opnemen.
  • Wouter Beke wordt Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin
  • Benjamin Dalle wordt Vlaams minister voor Brussel, Jeugd en Media 

Dit betekent ook dat Wouter Beke niet langer federaal minister zal zijn. Ook als voorzitter van CD&V treedt hij terug. 

Nieuws

Federale regering bereikt akkoord met banken voor transparantere spaarrekeningen

Minister van Financiën Vincent van Peteghem tekende vandaag, samen met staatssecretaris voor Consumentenbescherming Alexia Bertrand en minister van Economie Pierre-Yves Dermagne, een protocol met de bankensector. Dat protocol zorgt voor meer transparantie op spaarrekeningen, wat tot betere voorwaarden voor consumenten moet leiden.

Ministers Crevits en Brouns willen meer kinderopvang via bedrijven

Vlaams minister van Gezin Hilde Crevits en minister van Werk Jo Brouns willen bedrijven stimuleren om te investeren in extra kinderopvangplaatsen voor hun werknemers. Ze lanceren daartoe een oproep om bedrijven te ondersteunen die aan de slag willen met een nieuw model waarbij ze kunnen investeren in extra plaatsen voor hun medewerkers in bestaande vergunde kinderopvanginitiatieven. Op die manier kunnen ouders kiezen voor opvang in hun buurt en is de drempel om aan de slag te gaan (of te blijven) lager. 

Vrouw & Maatschappij wil een totaalverbod op deepnudes-apps

Het maken en verspreiden van deepnudes zijn een zeer verontrustende trend. Eind september getuigden enkele ’bekende Vlamingen over valse naaktbeelden die kwalijk van hen verspreid werden. Naar aanleiding van de Internationale dag tegen het geweld op vrouwen wil Vrouw & Maatschappij (V&M) , de politieke vrouwenbeweging van cd&v, het zorgwekkende probleem van deepnudes onder de aandacht brengen en oproepen tot een totaalverbod van apps en websites die dit mogelijk maken.

Ze bieden -vaak gratis- de mogelijkheid aan om een alledaagse foto of video zomaar om te vormen tot een naaktbeeld. Bovendien is zo’n app enkel ontwikkeld op basis van data van vrouwenlichamen en niet van mannenlichamen. De software is dus ontworpen om enkel vrouwelijke slachtoffers te maken. Vrouw & Maatschappij roept dan ook op tot een totaalverbod op deze apps.