Cd&v stelt Vlaamse ministers voor

Publicatiedatum

Auteur

Jan Vanderhoeven

Deel dit artikel

Na het sluiten van een Vlaams regeerakkoord, en de goedkeuring ervan door een ledencongres, is vandaag ook gesproken over de verdeling van de ministers en de bevoegdheden die zij zullen uitoefenen.

CD&V krijgt drie ministers. Er is ook beslist welke mensen deze verantwoordelijkheid zullen opnemen: 

  • Hilde Crevits, wordt opnieuw viceminister-president. Zij zal ook de bevoegdheden van Werk, Economie, Innovatie, Sociale Economie en Landbouw opnemen.
  • Wouter Beke wordt Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin
  • Benjamin Dalle wordt Vlaams minister voor Brussel, Jeugd en Media 

Dit betekent ook dat Wouter Beke niet langer federaal minister zal zijn. Ook als voorzitter van CD&V treedt hij terug. 

Nieuws

Cd&v wil af van verplichte ziektepensioen voor statutaire ambtenaren

Het ziektepensioen voor statutaire ambtenaren moet omgevormd worden zodat het dichter bij het ziektepensioen voor werknemers ligt. Kamerlid Nahima Lanjri (cd&v) dient een voorstel in voor een hervorming van het ziektepensioen voor statutaire ambtenaren.

Betaalbare woningen voor werkende starters

Er heerst een wooncrisis in Vlaanderen. Jonge werkende gezinnen kunnen geen woning meer veroorloven. We moeten meer en sneller sociale woningen bouwen, zegt Vlaams parlementslid Vera Jans. Zo zetten we de huizenmarkt in beweging en daalt de prijs van starterswoningen.

Nog geen langetermijnoplossing voor lerarentekort

“In februari dit jaar gaf ik samen met cd&v een aanzet voor een lerarenloopbaanpact, een plan om op lange termijn de lerarenloopbaan aantrekkelijker te maken en zo het lerarentekort te helpen oplossen. Vandaag worden er met dit nieuwe decreet een aantal belangrijke stappen gezet. Maar we zijn er nog niet. Ik blijf op mijn honger zitten, er is onverminderd nood aan een langetermijnvisie en -aanpak”, zegt Vlaams parlementslid Loes Vandromme (cd&v).