Respect voor gezinnen

Deel deze pagina

Een gezin kan vele vormen aannemen. Papa, mama, kindje. Of twee mama’s of papa’s. Of een alleenstaande ouder, een plusouder... Of misschien is er (nog) geen kindje in jouw gezin. En da’s allemaal oké. Want de kern blijft hetzelfde – het gezin blijft de plaats waar je je geborgen en geliefd weet.

Bij cd&v vieren we het gezin en dragen we zorg voor alle mensen in alle gezins- en relatievormen. En dat begint bij eenHet is in die gezinnen dat een hecht, authentiek en betrokken Vlaanderen start. En daar hoort iedereen bij. Want bij ons vallen ouderen en zij die zich vergeten voelen niet uit de boot.

We zijn nog nooit zo verbonden geweest en tegelijk is eenzaamheid zeer aanwezig, bij jong en oud. Bij cd&v willen we vermijden te verzanden in een maatschappij waar men, ongeacht gezinsvorm, geen tijd meer heeft voor het gezin en familie. We streven naar een betere work-life balance zodat mensen ook naast carrière de tijd krijgen om er voor elkaar en bij elkaar te zijn. Een hechte gemeenschap start namelijk in je directe omgeving. Het is daar dat je je zorgen deelt, je successen viert en kan op terugvallen wanneer het even wat minder goed gaat.

De gezinnen van vandaag hebben andere noden dan vroeger. Er bestaat ook een grotere variatie aan gezinsvormen: Cd&v is de moderne gezinspartij. Wij komen op voor gezinnen, ongeacht de vorm die ze aannemen: eenoudergezinnen, nieuw samengestelde gezinnen, feitelijk of wettelijk samenwonenden, mantelzorgdragers…