respect werkt

Respect.

Het zijn maar zeven letters maar het is een taal op zich. Op de bus en op school, in sociale media en ja, ook in de politiek. We staan voor enorme uitdagingen in ons land. Maar alleen met respect kunnen we die uitdagingen aan.

Is dat een ouderwets woord? Kan best zijn, maar het is hoog tijd dat we er terug werk van maken.

Want respect werkt.

Onze normen, waarden en wetten moeten we allemaal samen verdedigen. Als overheid maar ook als burger, vindt Annelies Verlinden.

 

Respect werkt.

Respect werkt voor al die mensen die Vlaanderen groot maken: de moeders en vaders die voor hun gezin zorgen, de zorgers, de boeren, de brandweermannen, de zelfstandigen, leerkrachten en ondernemers. Allemaal mensen die elke dag het beste van zichzelf geven, zonder dat de staat ze verplicht en zo onze gemeenschap maken.

Respect werkt voor zij die zorgen voor hun naasten, verenigingen draaiende houden en kmo’s uit de grond stampen. Zij verdienen een beleid dat kansen geeft maar ook doet wat moet. Belastinggeld dat besteed wordt om onze sociale welvaart uit te bouwen en te investeren in de welvaart van morgen.

Respect werkt voor al die mensen die samen onze wijken, gemeenten en steden maken tot de thuis die ze kunnen zijn. Een samenleving waar slechte manieren niet worden getolereerd. Waar we soms zacht, soms kordaat, maar altijd liefdevol zijn. Een gemeenschap waar we kunnen zijn wie we willen zijn en ook fier zijn op onze gedeelde normen en waarden.

Respect. Het zijn maar zeven letters, maar ze maken een wereld van verschil. Respect werkt.

Deel deze pagina