Vera Jans

Vlaams parlementslid, Gemeenteraadslid in Lanaken

Geboren in Hasselt en getogen in het Maasland. Een volbloed Limburgse dus! Ik beleefde samen met mijn broer Rob een leuke kindertijd onder de Veldwezelste kerktoren, dankzij de KSA en sportclub Atla.

Hierna trok ik met de fiets naar het vlak bijgelegen Maastricht waar mijn studententijd zich afspeelde. Aan de universiteit van Maastricht studeerde ik af als pychologe. Na mijn studies ging ik aan de slag als wetenschappelijk medewerker voor de CD&V-fractie in het Vlaams Parlement en als diensthoofd Gelijke Kansen aan de provincie Limburg.

Maar toen was al duidelijk dat tussen mensen zijn, campagne voeren en dus aan politiek doen mijn passie is. Vlak voor mijn afstuderen, in 2000, werd ik verkozen als gemeenteraadslid en aangeduid als schepen in mijn gemeente Lanaken. Bij de Vlaamse verkiezingen in 2004 werd ik rechtstreeks verkozen vanop een strijdplaats tot parlementslid.

Ik ben getrouwd met Wilfried en heb drie zonen die erg fervent voetballen. Elk weekend sta ik aan de zijlijn te supporteren, daarom noem ik me wel eens een echte ‘voetbalmama’.

Als politica hecht ik veel belang aan luisteren en voelen wat er leeft bij de mensen die ik mag vertegenwoordigen. Naast mijn commissiewerk in de parlementaire commissies Wonen en Welzijn breng ik dan ook veel tijd door met werkbezoeken en meeloopstages allerhande, en kom je me regelmatig tegen op de werkvloer of al luisterend naar de meest uiteenlopende inbreng van mensen en organisaties. Ook de lokale en Limburgse dossiers volg ik natuurlijk met bijzondere aandacht op.

Artikels van Vera

Betaalbare woningen voor werkende starters

Er heerst een wooncrisis in Vlaanderen. Jonge werkende gezinnen kunnen geen woning meer veroorloven. We moeten meer en sneller sociale woningen bouwen, zegt Vlaams parlementslid Vera Jans. Zo zetten we de huizenmarkt in beweging en daalt de prijs van starterswoningen.