Gepubliceerd

Deel dit standpunt

Een gezin neemt vele vormen aan. Mama, papa, kindje. Of twee mama’s of papa’s. Of een alleenstaande ouder, een plusouder... Of misschien is er (nog) geen kindje in jouw gezin. En da’s allemaal oké. Want de kern blijft hetzelfde – het gezin blijft de plaats waar je je geborgen en geliefd weet.

Cd&v hecht veel belang aan het gezin en we dragen zorg voor alle mensen in alle gezins- en relatievormen. Het is in de gezinnen dat een hecht, authentiek en betrokken Vlaanderen start. En daar hoort iedereen bij.

We zijn nog nooit zo verbonden geweest en tegelijk is eenzaamheid zeer aanwezig, bij jong en oud. Bij cd&v willen we vermijden te verzanden in een maatschappij waar men geen tijd meer heeft voor het gezin en familie. We streven naar een betere work-life balance zodat mensen er naast carrière tijd is om er voor elkaar en bij elkaar te zijn. Een hechte gemeenschap start namelijk in je directe omgeving. Het is daar dat je je zorgen deelt, je successen viert en kan op terugvallen wanneer het even wat minder goed gaat.

Gerelateerde standpunten

Terug naar alle standpunten