Minder betalen voor elektriciteit en aardgas? Doe de V-test

14-12-2017

Ondanks de vele aandacht die er wordt besteed aan de energiefactuur en het succes van de V-test blijkt dat 28% van de gezinnen niet bezig is met de zoektocht naar een goedkoper contract of een goedkopere leverancier. Deze gezinnen hebben nog oude, vaak dure contractvoorwaarden of namen zomaar een contract over van ouders of van een vorige bewoner en nemen niet actief deel aan de energiemarkt. Een groot deel van die groep bestaat uit senioren, laaggeschoolden, mensen met een migratie-achtergrond of huurders.

In oktober kon een gezin gemiddeld 252 euro op jaarbasis besparen door te kiezen voor de goedkoopste gas- en elektriciteitscontracten. Dit zijn gemiddelde cijfers. Kwetsbare gezinnen kunnen vaak nog meer besparen. Ze hebben vaak nog oudere, duurdere contracten of wonen in slecht geïsoleerde woningen.
 
Om kwetsbare gezinnen ertoe aan te zetten voor een goedkopere leverancier of een goedkoper contract te kiezen, werd een laagdrempelige flyer gemaakt; samen met Samenlevingsopbouw, Netwerk tegen armoede, het Vlaams Energieagentschap, de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) en Steunpunt tot bestrijding van armoede.

U kan met al uw vragen hierover terecht bij het gratis nummer 1700 (kies 3 Andere vraag).

 

Bekijk hier de flyer voor kwetsbare gezinnen.