Vandaag legde ik tijdens de plenaire vergadering van de Senaat de eed af als deelstaatsenator voor CD&V. Ik ben op dit moment Vlaams volksvertegenwoordiger en gemeenteraadslid in Maldegem. Tot de verkiezingen van eind mei 2019 vervang ik Peter Van Rompuy die CD&V-fractieleider wordt in het Vlaams Parlement. Ik zal er deel uitmaken van de commissie die zich buigt over transversale gewestaangelegenheden met andere woorden grensoverschrijdende gewestelijke bevoegdheden zoals bijvoorbeeld de aanpak van klimaat en luchtkwaliteit.

Sinds 2014 zetelen door de zesde staatshervorming 50 deelstaatsenatoren en 10 gecoöpteerde senatoren in de Belgische Senaat. Een deelstaatsenator wordt aangesteld door het parlement van een gemeenschap of gewest. In mijn geval dus door het Vlaams Parlement. Deelstaatsenatoren krijgen geen bijkomende vergoeding voor hun opdracht in de Senaat.

Vernieuwde website en Facebookpagina

Tegelijkertijd lanceer ik mijn vernieuwde website en mijn nieuwe Facebookpagina. Op www.valerietaeldeman.be kun je voortaan al mijn nieuwtjes en gegevens in een nieuw kleedje terugvinden. Wie via sociale media mijn politieke reilen en zeilen wenst te volgen kan dit voortaan via mijn Facebookpagina www.facebook.com/TaeldemanValerie.