“De opmaak van de nieuwe regeling van de verkeerslichten op de verkeerswisselaar N41/E17 in Belsele is lopende. De uitvoering is gepland voor het najaar 2021 (of voorjaar 2022),” antwoordde Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare werken Lydia Peeters (Open Vld) aan Vlaams volksvertegenwoordiger Stijn De Roo (CD&V).

Raadslid Jos De Meyer (die als Vlaams volksvertegenwoordiger hierover in het verleden meerdere vragen stelde) had de gevaarlijke situatie aangekaart bij Vlaams volksvertegenwoordiger Stijn De Roo naar aanleiding van een recent ongeval op zondagmiddag 4 april. 

“Een auto kwam met een tegenligger in aanrijding bij een afdraaimaneuver. Het ongeval deed zich voor ter hoogte van de verkeerswisselaar van de N41 met de E17. Het is lang niet het eerste ongeval aan deze op- en afrit. In het verleden gebeurden er talrijke ongevallen nadat bestuurders verward raakten door het oranje knipperlicht,” konden we toen lezen in de krant.

 In de periode 2016 – 2018 waren er 4 ongevallen met gewonden (met in totaal 6 lichtgewonden). Er waren geen ongevallen met zwakke weggebruikers. Bij alle 4 was een linksafbeweging betrokken.

 De Meyer en De Roo hopen samen op een spoedige aanpassing van de verkeerslichtenregeling om deze afslag veiliger te maken!