Publiek krijgt XXL-TV-uitzending en Ename-wedstrijd

Danilith Nokere Koerse vindt plaats op woensdag 17 maart 2021. Dat zijn dus twee topwedstrijden, voor zowel mannen als vrouwen in de UCI ProSeries. De beste ploegen van de wereld komen aan de start in Deinze, en met een parcours dat heel wat kasseistroken en een finish op Nokereberg, wordt het een echt wielerspektakel.

Maar dan wel een spektakel zonder publiek of Vips. De organisatie doet heel wat inspanningen om de wielerfans thuis te plezieren. Voorzitter Robrecht Bothuyne: ‘In samenwerking met VRT Sporza zorgen we voor een XXL-TV-uitzending: de uitzending start al om 14u40, met interviews aan de start in Deinze en een extra lange live-uitzending van de wedstrijd voor de mannen. Na de finish van de mannen, is het nog niet gedaan. Dan komt ook nog een ruime samenvatting van de vrouwenwedstrijd. Wielerliefhebbers moeten dus niks missen van onze wedstrijden en krijgen bijna 3 en een half uur koersplezier op TV.’

Ename-wedstrijd

En er is meer. Bothuyne: ‘In samenwerking met Brouwerij Roman organiseren we een facebook-wedstrijd. Wie de komende dagen thuis vanuit de zetel koers kijkt, neemt een foto vanuit de zetel, met een Ename of ander Roman-bier in de hand en post die op Facebook, tag jouw vrienden en Danilith Nokere Koerse en je wint misschien wel 10 bakken Ename Blond!’

Er zijn prijzen voor de 10 meest originele posts. In totaal worden niet minder dan 55 bakken verdeeld, dus waag zeker je kans. De komende dagen zijn er met de Strade Bianche, Parijs-Nice, de GP Monseré of Tirreno-Adriatico elke dag wedstrijden op TV. Dus vanaf 6 maart tot en met 17 maart, de dag van Danilith Nokere Koerse kan je meedoen!

Maatregelen organisatie: een veilige koers voor renners en publiek

Robrecht Bothuyne: ‘De boodschap is simpel: geniet van de koers, live vanuit je zetel. De organisatie neemt, in samenwerking met startstad Deinze, de gemeente Kruisem en de politiediensten ook andere maatregelen.’ Zo wordt de startzone in Deinze verhuisd naar de buurt van het stadion van KMSK Deinze. De Stadionlaan wordt daar afgesloten voor het publiek. De aankomstzone in Nokere wordt afgesloten; hier worden ook stewards voorzien die het publiek zullen tegenhouden. Ook langs de hellingen en de kasseistroken van het parcours is publiek niet toegelaten. Op die locaties plaatst de organisatie  duidelijke signalisatie ‘publieksvrije zone’. Er komt ook een verkeers- en parkeerverbod in de straten richting kasseistroken en hellingen. Dit zal heel duidelijk aangegeven worden.

Handhaving

De politie zal toezien op het naleven van het besluit van de gouverneur dat onder meer uitdrukkelijk publiek verbiedt aan de start, aankomst, hellingen en kasseistroken. Sta je toch langs het parcours, omdat je er woont, hou dan rekening met de veiligheidsmaatregelen, het samenscholingsverbod en de mondmaskerplicht. Ook randevenementen of bijkomende commerciële activiteiten tijdens de wielerwedstrijd zijn niet toegelaten. Bij het niet naleven van deze maatregelen zal de politie streng optreden en verbaliseren.