Danilith Nokere Koerse Women is pas aan zijn tweede editie toe. Drie jaar geleden werd de eerste editie meteen een voltreffer. Met Lorena Wiebes won een jonge topper de spurt voor Lisa Klein en Lotte Kopecky. Koersdirecteur Gil Steyvers: ‘Ook dit jaar krijgen de rensters een uitdagend parcours: met 124 kilometer waarvan meer dan 13 kilometer kasseien, is Danilith Nokere Koerse een uitdagende wedstrijd. En dat zie je ook aan het deelnemersveld: de 9 teams uit de Women’s World Tour zijn present.’

Bij de deelnemers onze twee Belgische absolute toppers. Jolien D’Hoore won al in Nederland, in de ‘Healthy Aging Tour’ en is dus in vorm. Maar hetzelfde kan ook gezegd worden van Lotte Kopecky, met winst in Le Samyn. Beiden horen dus bij het kransje favorieten.

Maar uit het buitenland komt felle concurrentie. Uit Nederland staat Lorena Wiebes aan de start met het rugnummer één. Zij is na haar zege in Nokere een absolute wereldtopper geworden, met vorig jaar nog winst in Brugge-De Panne. Andere bekende Nederlandse dames zijn onder andere Amy Pieters, Ellen Van Dijk en Floortje Mackaij.

Daarnaast is het uitkijken naar onder andere de Amerikaanse oud-winnares van de Ronde van Vlaanderen Coryn Rivera, oud-wereldkampioenen Marta Bastianelli en Amalie Dideriksen of Emma Norsgaard, de tweede van de Omloop Het Nieuwsblad en Lisa Klein, tweede in de eerste editie van Danilith Nokere Koerse.

Danilith Nokere Koerse Women start volgende woensdag 17 maart 2021 om 10u00 aan het stadion van KMSK Deinze en komt rond 13u15 aan in Nokere. Zowel de start- als aankomstzone, net als de kasseistroken en de hellingen zijn publieksvrij, omwille van de coronamaatregelen. De wedstrijd krijgt wel een ruime samenvatting, rond 17u30 via Sporza, net na de aankomst van de mannen.