Danilith Nokere Koerse pakt uit met een nieuwe primeur. Ook de vrouwenwedstrijd komt voor het eerst live op TV. Voorheen was er al een ruime samenvatting te zien, na de mannenwedstrijd.

Voorzitter Robrecht Bothuyne: ‘Nu zullen Sporza op Canvas, RTBF en Eurosport de vrouwenwedstrijd rechtstreeks uitzenden. De finale van de wedstrijd, de podiumceremonie en de flash-interviews na de wedstrijd, de kijker zal er niks van hoeven te missen. We zijn blij en trots met deze nieuwe stap vooruit. Een bijkomende investering om het vrouwenwielrennen een groter platform te geven; goed voor de rensters, voor de ploegen en hun sponsors.’

De wedstrijd voor mannen wordt, zoals voorheen, uitgezonden vanaf 15u30 via Sporza op EEN, RTBF en Eurosport.

De vrouwenwedstrijd start om 10u15 in Deinze en komt iets na 13u30 aan op de bekende kasseien van Nokereberg. Danilith Nokere Koerse is na de 3 WorldTour-wedstrijden in Vlaanderen de belangrijkste Vlaamse vrouwenwedstrijd op de UCI-kalender, in de UCI ProSeries, dezelfde categorie als de Omloop het Nieuwsblad.

Danilith Nokere Koerse voor vrouwen was recent al in het nieuws. De organisatoren verhogen immers het prijzengeld tot het niveau van de mannen. Met een prijzenpot van 20.500 euro is het de eendagswedstrijd met het hoogste prijzengeld ter wereld in het vrouwenwielrennen. Gedelegeerd bestuurder Rony De Sloovere: ‘Met een drietrapsraket willen we met onze wedstrijd naar de Women’s World Tour doorgroeien. Eerder trokken we de startgelden al op; dit jaar verhogen we het prijzengeld tot het niveau van de mannen en voorzien we een rechtstreekse TV-uitzending. We hopen zo de UCI te overtuigen van onze kandidatuur.’

Koersdirecteur Gil Steyvers: ‘We kregen al de aanvragen binnen van 13 van de 14 Women’s WorldTeams. Enkel de ploeg van uittredend winnares Amy Pieters en Belgiës beste renster Lotte Kopecky, SD Worx, ontbreekt voorlopig op de lijst. Tot onze verbazing eerlijk gezegd. Dergelijke prijzenpot en een live-uitzending, dat is in weinig andere wedstrijden terug te vinden. We hopen dat uiteindelijk alle ploegen onze financiële inspanningen appreciëren en met hun beste rensters aan de start komen…’ .

En er volgt nog nieuws over Danilith Nokere Koerse. Binnenkort presenteren de organisatoren ook een vernieuwd parcours.