Danilith Nokere Koerse organiseert op donderdag 24 november ’22 een netwerkavond. Thema is ‘business meets sports’. We hebben een panel waarbij we vooruitblikken op het volgende wielerjaar, met onder andere Wielerfenomeen Dirk De Wolf, de eigenaar van de sterkste Belgische damesploeg; Natascha Knaven -den Ouden en dan ook twee ondernemers die investeren in de koers; Pieter Loose, CEO van Ekopak, sinds dit jaar sponsor van de ploeg van Patrick Lefevere en Joris van Rymenant, CFO van Dstny, de nieuwe partner van de Lotto-ploeg.

Een vooruitblik op het nieuwe wielerjaar, op de nieuwe editie van Danilith Nokere Koerse en ook een gesprek over de zin en onzin van sportsponsoring,… het wordt allemaal in de juiste banen geleid door Sporza-wielerman Renaat Schotte.

Vanavond stelt Danilith Nokere Koerse ook de editie 2023 voor. Op 15 maart ’23 zijn er opnieuw 2 topkoersen. De vrouweneditie gaat op zoek naar een opvolger van Lorena Wiebes die al 2 keer wist te winnen. Alle damesteams uit de WorldTour hebben zich al aangemeld. Dat belooft dus voor het deelnemersveld!

Bij de mannen is er de 77ste editie. Belgisch kampioen Tim Merlier wist in 2022 te winnen. De mannen krijgen meer dan 25 kilometer kasseien voor de wielen geschoven. Danilith Nokere Koerse wil zich meer en meer profileren als kassei-klassieker.

En dat wordt ook zichtbaar gemaakt in het nieuwe logo en de nieuwe huisstijl, waar de kassei een prominente rol in krijgt. Logo en huisstijl zijn ontwikkeld in samenwerking met AB Creation uit Waregem, de nieuwe partner die de communicatie van Danilith Nokere Koerse voor zijn rekening neemt!

Een andere nieuwe partner is Garage De Prins – Van Dorpe die ervoor zorgt dat Danilith Nokere Koerse vanaf nu met Toyota de baan op kan. De twee nieuwe partner-wagens worden vanaf vandaag in gebruik genomen. In de week van de wedstrijden zijn er meer dan 20 Toyota’s op pad met officials, genodigden, koersdirectie, enzovoort.

Danilith Nokere Koerse is klaar voor 2023. Voorzitter Robrecht Bothuyne: ‘Het zijn financieel uitdagende tijden. Ook een wielerwedstrijd organiseren wordt duurder. En bedrijven staan onder druk. Toch kunnen we nieuwe partners verwelkomen en blijven alle bestaande partners aan boord. In totaal kan Danilith Nokere Koerse rekenen op 125 partners; kleine en grote bedrijven die hun schouders onder onze organisatie zetten. Samen met hen willen we een sterke gemeenschap vormen. Deze netwerkavond past daarin.’