Danilith Nokere Koerse 2021 was er eentje zonder publiek aan de start, langs het parcours of aan de aankomst. Maar des te meer was er publiek dat de oproep van de organisatie, lokale besturen, politie en gouverneur heeft opgevolgd: de koers volgen vanuit je zetel!

Dat leidde tot recordkijkcijfers! Op VRT Sporza keken bijna 400.000 mensen naar de race richting de verrassende winst van Ludovic Robeet. Met een marktaandeel van 57% scoorde deze editie van Danilith Nokere Koerse bijzonder goed. Ook de vrouwenwedstrijd kreeg ook een ruim publiek; 309.000 kijkers zagen Amy Pieters naar de winst spurten.

Danilith Nokere Koerse werd wereldwijd goed bekeken. Ook dat leverde recordcijfers op. In Europa alleen al keken 3,8 miljoen mensen daar de wedstrijden van Deinze naar Nokere. De kijkcijfers in andere werelddelen zijn niet bekend. Maar de wedstrijd wordt in meer dan 80 landen live uitgezonden. Dit jaar werd extra aandacht gegeven aan de toeristische troeven van de streek; met beelden van de kastelen en monumenten in Kruisem en Deinze bijvoorbeeld. Zo promoten we niet alleen de koers, maar de hele streek!

Eén van de acties die de organisatie opzette was een foto-wedstrijd waarbij mensen die vanuit hun zetel de koers volgden en een originele foto posten op de facebookpagina van Danilith Nokere Koerse in totaal 55 bakken Ename Blond konden winnen. Ook dat was een succes: tientallen foto’s werden ingestuurd. De winnende foto van Liza Naessens en Sebastien Beels uit Kruisem levert hen maar liefst 10 bakken Ename Blond op!