Stad Poperinge lanceert de WinterWoordenWandeling. Op een wandeltocht doorheen het centrum van de stad lezen en beleven wandelaars warme woorden aan acht gedichtenhaltes. De WinterWoordenWandeling is vanaf vrijdag 4 december open voor het publiek en dat voor de hele winterperiode.

Warme woorden op een wandeltocht doorheen centrum Poperinge voor het hele gezin; dat is waar de WinterWoordenWandeling voor staat. De wandeling volgt de knooppunten. Deelnemers kunnen kiezen voor een korte wandeling van 4,5 kilometer of een lange van 7 kilometer. Onderweg zijn er zes of acht gedichtenhaltes te ontdekken. Aan elke halte is er een gedicht voor volwassenen te lezen uit de bundel ‘Watou 2020, gedichten’ en ook een versje voor kinderen.

Ook voor kinderen

Voor kinderen zijn er niet enkel gedichtjes en verhalen op maat, maar zijn er ook leuke opdrachtjes. Gezinnen nemen de brochure mee op de wandeltocht en voeren ter plekke de opdrachten uit, of zitten ’s avonds gezellig rond de tafel om samen alles op te lossen. Op de webpagina staan er nog een aantal leuke extra’s zoals kleurplaten, extra opdrachten en voorleesfragmenten.

Warm in arm 

De wandeling maakt deel uit van de ‘Warm in arm’-campagne van Stad Poperinge, een campagne waarin de stad, samen met haar inwoners op zoek gaat naar warmte, hoop en verbondenheid. Stad Poperinge vraagt deelnemers om op een veilige afstand van andere wandelaars te blijven en om ten allen tijde de geldende lokale, regionale en nationale regelgeving (o.a. mondmasker) op te volgen.

Alle informatie is te vinden in de brochure en op www.poperinge.be/winterwoordenwandeling.