Na de herfstvakantie start de bibliotheek Poperinge-Vleteren met een nieuwe service. Vroem vroem brengt boekenpakketten op maat naar alle basisscholen.

Met deze service biedt de bib een antwoord op strengere coronamaatregelen, nu de scholen naar code oranje zijn overgeschakeld. Vroem vroem zal op vaste momenten leveren en voorziet aparte rondes in het centrum en de dorpen van Poperinge en Vleteren.

Scholen die omwille van verhoogde veiligheidsmaatregelen niet meer op bezoek kunnen komen in de bib, willen we een alternatief bieden. Een rijk boekenaanbod in de klas ondersteunt de leerkracht bij de lessen en stimuleert leesplezier en leesmotivatie bij de leerlingen.

Online wensen doorgeven

Met Vroem vroem werkte de bib een systeem uit dat van de scholen weinig coördinatiewerk vraagt. Elke leerkracht zal via een webformulier op de bib-website haar of zijn wensen apart kunnen doorgeven.

Om de service ook haalbaar te maken voor de bib, zal met vaste levermomenten worden gewerkt. De eerste levering komt in november, de tweede na de kerstvakantie. De bib zal de scholen telkens verwittigen, zodat ze hun wensen op tijd kunnen doorgeven.