Als studente heb ik op twintig oktober meegedaan aan de YOUCA Action Day. Daarbij kwam ik terecht bij schepen van cultuur Loes Vandromme en dat was mij zeer goed bevallen.

Ik kwam op de deze job terecht omdat ik Humane Wetenschappen studeer. Daar hebben we les over politieke wetenschappen dus leek het me interessant om eens een kijkje te nemen hoe dat alles daar in elkaar zit.

Toen ik hoorde dat ik mee mocht naar het Vlaams Parlement in Brussel was ik zeer enthousiast en keek ik er absoluut naar uit. Ik was nog nooit eerder naar Brussel geweest dus kon ik toch eindelijk een klein stukje van deze stad zien.

Wanneer we daar aankwamen gingen we naar de bezoekersruimte en was er ook een rondleiding door het gebouw. Het was tof om alles wat je op de televisie of op sociale media ziet je ook eens in het echt ziet. Ik leerde  ook nieuwe dingen bij die in de les op school niet aan bod kwamen.

Daarna gingen we naar een commissievergadering over het onderwijs wat voor mij toch wel een speciale ervaring was. Zo kon ik de politiekers echt eens aan het werk zien. Het was boeiend om naar de verschillende standpunten van meerdere personen te luisteren maar het was dan jammer genoeg weer tijd om terug naar Poperinge te gaan.

Op twintig oktober was het ook de opening van een nieuwe frietjesfabriek Aviko in Poperinge. We gingen rechtstreeks van Brussel naar het industrieterrein om dit bijzonder evenement bij te wonen. Ik had het geluk dat dit toevallig viel op de YOUCA Action Day. Net zoals de commissievergadering was dit ook een speciale ervaring aangezien ik nog nooit zoiets had bijgewoond. Als inwoner van Poperinge was ik vereerd om een zeer belangrijk moment van onze stad mee te maken.

Voor mij was de YOUCA Action Day een zeer speciale dag met veel nieuwe dingen. Het was zeer tof om eens het Vlaams Parlement te bezoeken. Het was een zeer leerrijke en boeiende ervaring.