Vlaams minister van Economie Hilde Crevits kent een subsidie van ruim 175.000 euro toe aan de stad Poperinge voor de aankoop en de verhuur van 2 handelspanden in de Gasthuisstraat (nummers 9 en 15), vlakbij de Grote Markt.

Poperinge wil met dit initiatief startende handelaren de kans bieden een pand te huren, bijvoorbeeld via een pop-up, en leegstand te vermijden.

Eind november diende Poperinge het voorstel in bij de Vlaamse overheid, namelijk bij het Agentschap Innoveren en Ondernemen (VLAIO), en het is door een onafhankelijke jury goedgekeurd. 

De subsidie past in een programma waarbij steden en gemeenten aan Vlaanderen subsidies konden vragen om een pand aan te kopen binnen kernwinkelgebieden. Ze kunnen zo de detailhandel versterken.

Bedrijvige kernen brengen leven in de stad. Soms blijven gebouwen lang leeg staan en dat oogt niet goed in het straatbeeld en ondermijnt de lokale handel. De subsidie van Vlaams minister van Economie Hilde Crevits ondersteunt Poperinge om in de Gasthuisstraat nieuwe ontwikkelingen te realiseren  en de stadskern aantrekkelijker te maken.