Binnenkort starten maar liefst 3 nieuwe dienstverleningen in de bib van Poperinge!

In samenwerking met Cultuurconnect vzw starten we met BIEBLO. Bieblo is een intuïtief spel dat kinderen tussen 6 en 11 jaar boeken tipt die aansluiten bij hun interesses en leeftijd. Aan de hand van thema's geven kinderen aan wat ze leuk vinden en wat ze niet leuk vinden. Bieblo geeft hen 8 suggesties van boeken in hun interessegebied. Je kan de toepassing niet alleen in de bib gebruiken, maar even goed thuis of in de klas als voorbereiding op een bibbezoek.

We introduceren ook 'Mijn Leestipper'. Deze digitale toepassing geeft leners maandelijks gepersonaliseerde leestips uit de collectie van de bib. De selectie gebeurt op basis van leenhistoriek en leesvoorkeuren. Leners kunnen hun persoonlijke leestips bekijken op de website (na inloggen), maar ontvangen ook maandelijks een mailtje.

En tenslotte kan je binnenkort  ook gebruik maken van Gopress Kiosk. In de Kiosk lezen bibbezoekers de dag- en weekbladen van de laatste 7 publicatiedagen in een online krantenkiosk. De bib kan haar abonnement op Gopress ook delen met scholen op haar grondgebied!