Op maandag 16 augustus ging de zomerschool in Poperinge terug van start. 30 leerlingen worden de komende twee weken extra uitgedaagd, om zo klaar te zijn voor het nieuwe schooljaar.

Als reactie op de coronacrisis en de sluiting van de scholen werden er vorige zomer voor het eerst op grote schaal zomerscholen georganiseerd. In totaal werden toen meer dan 7.500 (vaak kwetsbare) jongeren begeleid. In zo’n zomerschool wordt gedurende minimaal 10 dagen de leerachterstand van jongeren weggewerkt, in combinatie met spel, cultuur en sport. Vanuit Vlaanderen zijn er extra middelen voorzien om deze zomerscholen in te richten. 

Ook het stadsbestuur van Poperinge organiseert dit jaar voor de tweede keer een zomerschool. Alle Poperingse scholen kregen de kans om leerlingen in te schrijven. Twee groepen van 15 lagereschoolkinderen krijgen een leertraject op maat, als voorbereiding op het nieuwe schooljaar. Elke voormiddag staan reken- en taallessen op het programma, in de namiddag is er tijd voor sport en spel. Leerkrachten, jobstudenten en animatoren staan in voor de begeleiding.