Poperinge kijkt uit naar een zomer vol muziek en naar het nieuwe cultuurseizoen 2021-2022. Het is klokslag cultuur!

De ticketverkoop van de Luisteren toegestaan-optredens en het cultuurseizoen start op maandag 14 juni om 10 u.

Luisteren toegestaan

Het alternatief voor de Parkconcerten in 2020, de Luisteren toegestaan-optredens, staan opnieuw op het programma. In juli en augustus kan het publiek genieten van vijf optredens in het Burggraaf Frimoutpark, de Kinderbrouwerij en het Talbot House. Wie een optreden wil bijwonen, moet zich verplicht vooraf inschrijven met zijn of haar sociale bubbel. De plaatsen zijn beperkt. Het ticket geeft je toegang tot het optreden, maar bevat ook telkens een drankje en streeklekkers. Elke sociale bubbel krijgt een tafeltje toegewezen om er samen een gezellige, muzikale avond van te maken.
 
Op woensdag 14 juli staat Memory Claude François in het Burggraaf Frimoutpark. The Radar Station pakt op dinsdag 20 juli het plein van De Kinderbrouwerij in. Het Talbot House verwelkomt op woensdag 28 juli Wim Soetaer. Op woensdag 11 augustus en woensdag 25 augustus trekken we opnieuw naar het Burggraaf Frimoutpark voor twee topoptredens van Stan Van Samang en The Starlings.
 
Alle informatie: www.poperinge.be/luisterentoegestaan.

Parkconcerten

De gratis Parkconcerten staan ook opnieuw op het programma. Noteer de volgende data al zeker in de agenda: 8 juli, 15 juli, 29 juli, 12 augustus en 26 augustus. Binnenkort volgt er meer informatie over de praktische organisatie ervan. Hou de kanalen van Cultuur en Stad Poperinge in de gaten.

Cultuurseizoen 2021-2022

Klokslag cultuur! ook in CC Ghybe. De cultuurdienst van Poperinge stelt met veel goesting het programma van het cultuurseizoen 2021-2022 voor. Het programma is online te bekijken op www.poperinge.be/cultuurseizoen. De nieuwe brochure valt deze week bij velen in de bus en is ook te verkrijgen op de cultuurdienst en in de bibliotheek.
 
Het programma is een mix van theater, muziek, cabaret, lezingen en humor voor jonger en ouder. Mich Walschaerts & Alano Gruarin openen het seizoen met de try-out van hun voorstelling DANSKNY. Uitgestelde voorstellingen van het seizoen 2020-2021 zijn aangevuld met namen als Ansatz der Maschine, Kevin Van Doorslaer en Veerle Malschaert. Het nieuwe initiatief ‘Klassiek! Beleven in de Westhoek’ staat ook dit jaar op het programma in Poperinge. Belpop Bonanza Westhoek, de Maeke Blyde Sessie sluit het seizoen 2021-2022 in stijl af.
 
De voorstellingen vinden vanaf september opnieuw plaats in de vertrouwde podiumzaal van CC Ghybe. Poperinge volgt telkens de geldende maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus.

Ticketverkoop

De ticketverkoop van de Luisteren toegestaan-optredens en het nieuwe cultuurseizoen 2021-2022 start op maandag 14 juni om 10 u. Bestel je tickets online of kom langs bij de balie van de dienst cultuur. De balie is elke werkdag open van 9 tot 12 u. De dienst cultuur is ook te bereiken op het nummer 057 346 623 of via cultuur@poperinge.be