De Vroem Vroem-service die de bib Poperinge-Vleteren in coronatijd na de herfstvakantie is gestart, blijkt een schot in de roos. Door heel veel aanvragen in een mum van tijd moesten de bibmedewerkers hun beste beentje voorzetten om nu al een 50-tal boekenpakketten klaar te maken voor de basisscholen van Poperinge en Vleteren.

 Na de herfstvakantie dienden de basisscholen door corona hun werking in het regime van code oranje verder te zetten. Dit betekent dat verstrengde veiligheidsmaatregelen van kracht werden. Ter compensatie en om tegemoet te komen aan de wensen van leerkrachten en hun lestaken, is de bib nu volop bezig pakketten op maat te bezorgen aan scholen. Er zijn al een 20-tal pakketten voor de centrumscholen gemaakt en ongeveer 30 pakketten voor alle scholen in de dorpen en Vleteren.

De vragen zijn heel divers. Leerkrachten vragen veel leesboeken, maar ook themapakketten rond de Sint en Kerstmis en verder vooral specifieke informatieve werken rond games, sociale media of de winter,...

DEZE WEEK NOG GELEVERD

De aanvragen voor de Vroem vroem-service komen bij de bib toe via een webformulier op de bibsite poperinge.bibliotheek.be. Deze week gebeurt de eerste levering.  Op woensdag 9 december en vrijdag 11 december volgen de tweede levermomenten.