Sporters kunnen vanaf vandaag terecht in de drie sportzalen van het gloednieuwe wijkcentrum Xaverianen in St-Michiels. Zowel de ruime balsportzaal (geschikt voor mini- en zaalvoetbal, basketbal, volleybal, badminton, …), danszaal en gevechtssportzaal worden reeds ter beschikking gesteld. De officiële opening van het wijkcentrum is voorzien in september.

Sportverenigingen of individuele sporters die willen kennismaken met de nieuwe stedelijke infrastructuur in Sint-Michiels kunnen reeds online reserveren voor een sportsessie in juli. De Stad kiest voor een soft opening, om in september het centrum officieel te openen met alle voorziene functies. Een sportzaal reserveren voor de zomermaanden kan online op https://vrijetijd.brugge.be/accommodatie/sport

 We hebben er lang naar uitgekeken dat er terug in veilige omstandigheden kan gesport worden. Ik ben zeer blij dat dit nu in ons prachtige nieuwe centrum kan aan de Xaverianenstraat. De grote opening laat nog even op zich wachten, maar gezien het gebouw al opgeleverd werd, wilden we het zo snel mogelijk ter beschikking stellen van de Brugse sportclubs of individuele Brugse sporters. Natuurlijk houden we rekening met de coronamaatregelen en is er hiervoor het nodige ontsmettingsmateriaal voor handen.

Wie naar het sportcentrum komt, vindt makkelijk plaats voor de fiets of de wagen. Het centrum is voorzien van een ruime ondergrondse parking, met ingang langs de Xaverianenstraat.

Naast Xaverianen stelt de Stad in het tussenseizoen ook sportcentrum Gulden Kamer in Sint-Kruis en de sportinfrastructuur van het KTA Brugge in Sint-Michiels open.