Ook dit jaar zort de stad met Wintergloed terug voor warmte in de donkere, koude dagen. Het lichtparcours draait dit keer rond het thema ‘Awakening’ of ‘Ontwaken’. Oogverblindende lichtbelevingen zorgen voor een warme gloed in de stad na donkere tijden. Ze laten de stad letterlijk ‘ontwaken’. Ze maken ons ook bewust van de veranderende wereld rondom ons, vol nieuwe uitdagingen.

Het parcours voert het publiek langs acht dynamische lichtinstallaties op iconische plekken. Hierdoor komen niet alleen herinneringen tot leven, maar kunnen bezoekers ook een glimp opvangen van de toekomst en de stad nieuw leven inblazen.

De acht lichtinstallaties laten de stad ontwaken als de duisternis valt. De lichtbelevingswandeling is een compact, maar veelzijdig parcours en voor iedereen toegankelijk. Naast de nabijheid van de levendige kern, zijn er accenten op groen, water en nieuwe architectuur. Verbonden met iconische plekken – nieuw en oud - wekt het licht de nachtelijke stad op magische wijze tot leven. Een mooi voorbeeld is de installatie op de Vesten die het waterhuis en de omgeving feeëriek tot leven doet komen met een videomapping.  

Locaties lichtparcours:

BMCC 

Oud Waterhuis (Vesten) 

Sint-Godelieveabdij 

Kapucijnenplein 

Koning Albert I-park -

Fontein Koning Albert I-park 

Begijnenvest 

Minnewater (Schaatsbaan)

De schaatsbaan in het Minnewater, 1 van de locaties van het lichtparcours, is opnieuw een kunstschaatsbaan. Je kan voor of na het schaatsen even pauze nemen in de winterbar Vorst.

Het lcihtparcours kan gecombineerd worden met een bezoek aan de kerstmarkt op het Simon Stevinplein en de Markt.