De Brugse duikvereniging Recreational Diving Society vzw geeft wekelijks trainingen in het Interbad maar kampt met plaatsgebrek. Daarom stelt Stad Brugge de vijver van de Koude Keuken open voor de duikvereniging. Het is ook de eerste keer dat in Brugge in open water zal gedoken worden.

Recreational Diving Society vzw is een erkende Brugse duikvereniging met meer dan zeventig leden. De vereniging geeft elke vrijdag clubtrainingen in het Interbad in Sint-Kruis en organiseert ook buitenduikactiviteiten zoals in Domein Aan De Plas in Sint-Pieters. Helaas moet de vereniging wegens plaatsgebrek vaak nieuwe leden weigeren en ze op de wachtlijst zetten. Door de vijver ook voor RDS open te stellen kan dit alleen maar een positieve invloed hebben op hun werking. En op die manier kan de duiksport in open water ook in Brugge mogelijk gemaakt worden voor zowel de beginnende als de ervaren duikers.

Recreational Diving Society vzw zal normaal gezien elke derde vrijdag van de maand duiken in de vijver. Zoals met de Brugse IJsberen zal RDS ook zelf instaan voor het redderstoezicht conform de Vlarem regelgeving en de toegang tot het water. De stad neemt de kosten op zich voor de wateranalyses. Na zes maanden volgt een evaluatie.