Jef Van den Bergh

Federaal parlementslid, Schepen in Kalmthout

Jef Van den Bergh staat bekend als dé CD&V-verkeersspecialist. Hij is federaal Volksvertegenwoordiger en schepen van Mobiliteit, Ruimtelijke Ordening en Onderwijs in Kalmthout. 

Sinds 2004 plaatst hij in de Kamer verkeersveiligheid hoog op de agenda.  Daarnaast pleit hij al jaren voor een klantvriendelijke en efficiënte NMBS en behandelt hij thema’s zoals duurzame mobiliteit, zelfrijdende wagens,….

In zijn vrije tijd kan je hem terugvinden op zijn fiets, op het voetbalveld of op een festivalweide.

"Mobiliteit voor iedereen. Zonder verkeersslachtoffers. Zonder files. Zonder treinvertragingen. Zonder luchtvervuiling. Daar wil ik verder aan werken."

Artikels van Jef

Eindelijk een fietsvergoeding voor elke werknemer.

De sociale partners hebben een belangwekkend advies uitgebracht en een CAO overeengekomen voor het gebruik van de fiets in het woon-werkverkeer. Een belangrijk element daarin is de veralgemening van de fietsvergoeding voor alle werknemers! Bijna 5 jaar na zijn eerste pleidooien hiervoor in het federale parlement, is cd&v-verkeersspecialist Jef Van den Bergh erg tevreden met deze doorbraak. 

Seniorentarieven NMBS worden aantrekkelijker, ook vóór 9u

Federaal parlementslid Jef Van den Bergh (cd&v) vraagt in de commissie Mobiliteit vandaag om duidelijkheid over de tarieven van treintickets voor senioren aan minister van Mobiliteit Georges Gilkinet.