CD&V tevreden om aandacht voor jeugd en mentaal welzijn: 'Kom uit uw kot!’

Publicatiedatum

Auteur

Joachim Coens

Deel dit artikel

Het Overlegcomité nam vandaag maatregelen die rechtstreeks impact zullen hebben op het mentale welzijn van de bevolking. CD&V is dan ook tevreden dat het Overlegcomité de boodschap goed begrepen heeft. Mentaal welzijn is vandaag de eerste prioriteit, en de bevolking heeft nood aan goede vooruitzichten. Die zijn er nu eindelijk gekomen. Onder andere de begrafenissen en erediensten, de buitenbubbel van 10 en de maatregelen voor de jeugd zijn strijdpunten waar de partij al heel lang voor ijvert. 

Zo zullen vanaf 8 maart terug begrafenissen mogelijk zijn met maximaal 50 personen. Ondanks alle creatieve oplossingen, kan niets de fysieke aanwezigheid van andere mensen vervangen. Dit is de meest menselijke van alle beslissingen die vandaag genomen werden.

Ook heeft de partij achter de schermen heel hard gewerkt om terug meer volk toe te laten bij erediensten. Vanaf 1 april zullen er in de buitenlucht erediensten kunnen plaatsvinden tot 50 personen. Ook de Paasviering valt daar dus onder. Het zal terug een Pasen van verrijzenis zijn. Niet meer blijf in je kot, maar kom uit je grot!

Ten slotte krijgen ook kinderen en jongeren betere vooruitzichten. Op schooluitstap vanaf 15 maart, terug voltijds naar de klas na de Paasvakantie, en met 10 vrienden buiten afspreken: binnenkort wordt het weer een realiteit. En in de paasvakantie kunnen er kampen voor kinderen onder de 18 jaar georganiseerd worden (tot 25 kinderen). Ook zullen microfestivalletjes mogelijk zijn vanaf 1 april, want dan kunnen er buiten weer culturele activiteiten plaatsvinden tot 50 mensen. Een broodnodige opkikker voor onze jeugd.  

Voorzitter Joachim Coens voegt nog toe: "Maatregelen met een duidelijke christendemocratische stempel. We zijn herkenbaar!"

Dit zijn maatregelen die de mens op de eerste plaats zetten. De mensen rondom ons bepalen ons welzijn. Eenzaamheid en isolatie zijn even wreed als het coronavirus zelf. Het is goed dat er eindelijk terug meer ruimte komt voor echt menselijk contact. Het zal het voor ons allemaal ook makkelijker maken om zich weer met motivatie aan de regels te houden.

Nieuws

Federale regering bereikt akkoord met banken voor transparantere spaarrekeningen

Minister van Financiën Vincent van Peteghem tekende vandaag, samen met staatssecretaris voor Consumentenbescherming Alexia Bertrand en minister van Economie Pierre-Yves Dermagne, een protocol met de bankensector. Dat protocol zorgt voor meer transparantie op spaarrekeningen, wat tot betere voorwaarden voor consumenten moet leiden.

Ministers Crevits en Brouns willen meer kinderopvang via bedrijven

Vlaams minister van Gezin Hilde Crevits en minister van Werk Jo Brouns willen bedrijven stimuleren om te investeren in extra kinderopvangplaatsen voor hun werknemers. Ze lanceren daartoe een oproep om bedrijven te ondersteunen die aan de slag willen met een nieuw model waarbij ze kunnen investeren in extra plaatsen voor hun medewerkers in bestaande vergunde kinderopvanginitiatieven. Op die manier kunnen ouders kiezen voor opvang in hun buurt en is de drempel om aan de slag te gaan (of te blijven) lager. 

Vrouw & Maatschappij wil een totaalverbod op deepnudes-apps

Het maken en verspreiden van deepnudes zijn een zeer verontrustende trend. Eind september getuigden enkele ’bekende Vlamingen over valse naaktbeelden die kwalijk van hen verspreid werden. Naar aanleiding van de Internationale dag tegen het geweld op vrouwen wil Vrouw & Maatschappij (V&M) , de politieke vrouwenbeweging van cd&v, het zorgwekkende probleem van deepnudes onder de aandacht brengen en oproepen tot een totaalverbod van apps en websites die dit mogelijk maken.

Ze bieden -vaak gratis- de mogelijkheid aan om een alledaagse foto of video zomaar om te vormen tot een naaktbeeld. Bovendien is zo’n app enkel ontwikkeld op basis van data van vrouwenlichamen en niet van mannenlichamen. De software is dus ontworpen om enkel vrouwelijke slachtoffers te maken. Vrouw & Maatschappij roept dan ook op tot een totaalverbod op deze apps.