CD&V tevreden om aandacht voor jeugd en mentaal welzijn: 'Kom uit uw kot!’

Publicatiedatum

Auteur

Joachim Coens

Deel dit artikel

Het Overlegcomité nam vandaag maatregelen die rechtstreeks impact zullen hebben op het mentale welzijn van de bevolking. CD&V is dan ook tevreden dat het Overlegcomité de boodschap goed begrepen heeft. Mentaal welzijn is vandaag de eerste prioriteit, en de bevolking heeft nood aan goede vooruitzichten. Die zijn er nu eindelijk gekomen. Onder andere de begrafenissen en erediensten, de buitenbubbel van 10 en de maatregelen voor de jeugd zijn strijdpunten waar de partij al heel lang voor ijvert. 

Zo zullen vanaf 8 maart terug begrafenissen mogelijk zijn met maximaal 50 personen. Ondanks alle creatieve oplossingen, kan niets de fysieke aanwezigheid van andere mensen vervangen. Dit is de meest menselijke van alle beslissingen die vandaag genomen werden.

Ook heeft de partij achter de schermen heel hard gewerkt om terug meer volk toe te laten bij erediensten. Vanaf 1 april zullen er in de buitenlucht erediensten kunnen plaatsvinden tot 50 personen. Ook de Paasviering valt daar dus onder. Het zal terug een Pasen van verrijzenis zijn. Niet meer blijf in je kot, maar kom uit je grot!

Ten slotte krijgen ook kinderen en jongeren betere vooruitzichten. Op schooluitstap vanaf 15 maart, terug voltijds naar de klas na de Paasvakantie, en met 10 vrienden buiten afspreken: binnenkort wordt het weer een realiteit. En in de paasvakantie kunnen er kampen voor kinderen onder de 18 jaar georganiseerd worden (tot 25 kinderen). Ook zullen microfestivalletjes mogelijk zijn vanaf 1 april, want dan kunnen er buiten weer culturele activiteiten plaatsvinden tot 50 mensen. Een broodnodige opkikker voor onze jeugd.  

Voorzitter Joachim Coens voegt nog toe: "Maatregelen met een duidelijke christendemocratische stempel. We zijn herkenbaar!"

Dit zijn maatregelen die de mens op de eerste plaats zetten. De mensen rondom ons bepalen ons welzijn. Eenzaamheid en isolatie zijn even wreed als het coronavirus zelf. Het is goed dat er eindelijk terug meer ruimte komt voor echt menselijk contact. Het zal het voor ons allemaal ook makkelijker maken om zich weer met motivatie aan de regels te houden.

Nieuws

Cd&v wil af van verplichte ziektepensioen voor statutaire ambtenaren

Het ziektepensioen voor statutaire ambtenaren moet omgevormd worden zodat het dichter bij het ziektepensioen voor werknemers ligt. Kamerlid Nahima Lanjri (cd&v) dient een voorstel in voor een hervorming van het ziektepensioen voor statutaire ambtenaren.

Betaalbare woningen voor werkende starters

Er heerst een wooncrisis in Vlaanderen. Jonge werkende gezinnen kunnen geen woning meer veroorloven. We moeten meer en sneller sociale woningen bouwen, zegt Vlaams parlementslid Vera Jans. Zo zetten we de huizenmarkt in beweging en daalt de prijs van starterswoningen.

Nog geen langetermijnoplossing voor lerarentekort

“In februari dit jaar gaf ik samen met cd&v een aanzet voor een lerarenloopbaanpact, een plan om op lange termijn de lerarenloopbaan aantrekkelijker te maken en zo het lerarentekort te helpen oplossen. Vandaag worden er met dit nieuwe decreet een aantal belangrijke stappen gezet. Maar we zijn er nog niet. Ik blijf op mijn honger zitten, er is onverminderd nood aan een langetermijnvisie en -aanpak”, zegt Vlaams parlementslid Loes Vandromme (cd&v).