Huidig burgemeester van de stad Peer Steven Matheï (40) is door het partijbestuur van CD&V Peer unaniem verkozen als lijsttrekker voor de verkiezingen van 14 oktober 2018. Meteen komt er een einde aan de geruchten als zou Matheï de politiek verlaten.

In de wandelgangen werd gefluisterd dat de huidige burgemeester van Peer zou stoppen met politiek. “Zelfs ik werd erover aangesproken”, begint Steven Matheï. “Ik zou de Peerse politiek verlaten en niet meer opkomen bij de volgende verkiezingen. Geen enkel idee waar dat gerucht vandaan komt. Er is op geen enkel moment sprake geweest van stoppen met politiek. Wel integendeel: de honger was nog nooit zo groot. Samen met de enthousiaste CD&V-ploeg wil ik heel graag verder doen. In alle eerlijkheid denk ik te mogen stellen dat we samen een mooie weg afgelegd hebben. Peer is een bruisende stad waar deze legislatuur veel geïnvesteerd is: 38 miljoen euro om precies te zien. Tegelijk hebben we de gemeentebelastingen met 1% doen dalen.”

Als Matheï in oktober andermaal het mandaat van de kiezer krijgt, wil hij opnieuw gaan voor een ‘positief project voor Peer’. “Wij doen niet aan afbraakpolitiek, maar willen samen met elke Perenaar vooruit. Op een constructieve manier maken we samen het Peer van de toekomst. Ik zeg duidelijk ‘samen’, want met ParticiPEER, ons inspraak-project, zijn we trendsetter in Vlaanderen.”

“Met Steven Matheï hebben wij dé geknipte persoon als kopman," vindt ook voorzitter Hendrik Swennen van CD&V Peer. “Jong, inhoudelijk sterk en met ambitie. Wij steunen hem unaniem als lijsttrekker en zijn overtuigd van een mooie score op 14 oktober. Een stem voor CD&V is een positieve stem voor de stad waar we allen zo van houden.”

Lees de reacties ()
Lees de reacties () Verberg reacties