Lut van de Vijver

Fractieleider Gemeenteraad

  Geboren in Brugge studeerde ik in het oude Sint-Jansinstituut bachelor verpleegkunde, daarna trok ik naar de KUL voor de masterstudie medisch-sociale wetenschappen en ziekenhuisbeleid.
  Ik ben opgegroeid op een boerderij en ben bijzonder dankbaar om zo dicht bij de polders, het landelijke leven en de natuur te zijn opgegroeid. Het prachtige Brugge heeft ook mijn hart veroverd. Ik weet schoonheid zowel wat betreft stadsinrichting maar qua kunst en cultuur ook sterk te waarderen. De combinatie van landelijkheid, respect voor de natuur en een mooie stads- of dorpsinrichting met een dynamisch sociaal leven apprecieer ik heel sterk.
  Ik ben gehuwd met Patrick Dieleman en samen zijn we fiere ouders van Isaak(29), Ine(28), Sara(26), Eline(20) en Lucas (19) en grootouder van 2 kleinkindjes.
  Sociaal sterk gedreven kwam ik na enkele jaren klinische praktijk snel in een dynamische leidinggevende functie terecht. Reeds 31 jaar ben ik nu werkzaam in AZN in een beleidsfunctie. Ik begeleidde mee 6 fusies van ziekenhuizen en startte diverse nieuwe zorgcentra op, waarop het oncologisch centrum, de palliatieve eenheid, de kinder- en volwassenpsychiatrie,het diabetescentrum maar ook veel andere nieuwe afdelingen. Goede teamspirit met gemeenschappelijke doelen en een rijk waardenpatroon waar ieder zich goed in voelt zijn onontbeerlijk voor een goede werking van afdelingen. Naast deze functie ben ik ook actief als bestuurslid in diverse organisaties in de gezondheidszorg en ben ik ook stuwende kracht achter het partnerschap van AZ Nikolaas met een gezondheidsregio Bominenge in Congo. De omstandigheden waarin mensen in vele regio’s in Congo moeten overleven blijven nog steeds erg schrijnend. Ik ben nog steeds enorm onder de indruk als ik er op werkbezoek ga, mijn profielfoto is al jaren het symbool om niet te vergeten hoeveel steun kinderen er nodig hebben om letterlijk te kunnen overleven.
  Maatschappelijk gedreven en reeds 30 jaar in Moerbeke wonend heb ik me sterk geëngageerd en geïntegreerd in het verenigingsleven en het beleid van de gemeente. Met veel passie wil ik dan ook graag met onze zeer dynamische ploeg CD&V + Moerbeke een verruimende, grensverleggende kleur geven. We vinden de tijd gekomen om grenzen te durven verleggen, zuilen te vervagen en elkaar te verwelkomen. Daarom ook zijn de verruimingskandidaten in onze ploeg zeer welkom! Je leest er meer over bij de kandidaten maar ook in ons programma !

  Dynamisch verbindend duurzaam besturen daar gaan we voor !
  Met de ambities van onze 17 kandidaten naar een bruisend warm Moerbeke

   Iedereen telt mee

  • Initiatief, creativiteit, ondernemerschap waarderen, belonen en stimuleren
  • Effectief versterken van àlle kansarmen, zorgaanbod komt hen tegemoet
  • Samen besturen, zuilmuren verlaten, elkaar versterken, verruimen van doelen op basis van samenwerking !
  • Senioren, jeugd, jongeren, volwassenen, gezond of hulpbehoevend, allen inclusief !

   Verstandig en dynamisch besturen

  • Maximale inbreng van iedereen in het beleid, besluitvaardig
  • Dossiers grondig voorbereiden, breed informeren en degelijk beleidsmatig uitwerken
  • Maximaal capaciteiten en mogelijkheden van mensen aanspreken
  • Vrij persoonlijk en verenigingsinitiatief aanmoedigen, belonen en versterken

   Warm, hartelijk, leefbaar en gastvrij Moerbeke

  • Prachtig erfgoed en natuurlijke uitstraling koesteren en op de kaart zetten
  • Alle verenigingsleven stimuleren en (financieel en materieel) versterken
  • De krachtige gezamenlijke afstemming van milieu, landbouw, sierteelt en ondernemerschap tot iets unieks laten uitgroeien
  • De leefbaarheid van het dorp verstevigen door een duurzaam verkeersbeleid en een verzorgde dorpsinrichting