Burgemeester en Vlaams volksvertegenwoordiger Ward Kennes is tevreden dat het project Fietslease van de gemeente Kasterlee geselecteerd  is voor een subsidie in het kader van het klimaatbeleid van Minister Koen Van den Heuvel.

Een jury van deskundigen heeft 80 lokale klimaatprojecten geselecteerd die een subsidie van 75  procent van het investeringsbedrag ontvangen. De Minister trekt in totaal 12 miljoen euro uit voor 80 projecten. 

Kasterlee beantwoordde de projectoproep met een Fietslease project. Ons gemeentebestuur biedt zijn medewerkers een fietslease-formule aan voor de woon-werkverplaatsingen met vrij gebruik van de fiets voor privégebruik. Binnen het leaseproject zal de gemeente als werkgever een deel van de maandelijkse leasekost financieren in ruil voor het engagement van de werknemer om minstens een vooraf bepaald aantal werkdagen de fiets te gebruiken voor de woon-werkverplaatsing. Het bestuur zal in de maandelijkse leasekost per fiets maximaal 25 euro op zich nemen en dit bedrag koppelen aan het percentage werkdagen per fiets.

De gemiddelde woon-werkafstand is 5,1 km waardoor de doelgroep perfect in aanmerking komt voor woon-werkverkeer met de (elektrische) fiets. Dit project wordt gekoppeld aan een interne communicatiecampagne rond duurzame mobiliteit met aandacht voor vele beleidsdomeinen zoals onder meer sport, gezondheid en welzijn op het werk.

Burgemeester Ward Kennes: “Met deze ondersteuning erkent de Minister de belangrijke rol die de lokale besturen vervullen in het bereiken van de klimaatdoelstellingen. Het past in de visie van CD&V: wij kiezen in het klimaatbeleid voor concrete  realisaties op het terrein die haalbaar, betaalbaar en sociaal zijn.”